Vandaag blijven we lekker in de winterse sfeer met deze sappige gehaktballen in een decadente portosaus. De smaken zijn zo intens dat het wel eens zou kunnen zijn dat je smaakpapillen een staande ovatie geven. Ben je ook klaar om een reeks complimenten in ontvangst te...
Liselotte’s recepten
Zoek je een recept voor een hoofdgerecht, een voorgerecht of een ontbijt?
Neem dan snel een kijkje tussen de heerlijke recepten uit De keuken van Liselotte.
Blog
Provençaals kalkoenstoofpotje
Laten we eerlijk zijn...op een sneeuwachtige maandag verdienen we wel wat extra comfort. Dit kalkoenstoofpotje is als een warme knuffel op een bord die je van binnenuit verwarmt. Maak dus snel je innerlijke chef-kok wakker en duik in de keuken!Ingrediënten voor dit...
Zoete aardappel met bimi, geitenkaas en misoboter
Op de valreep nog een koolhydraatarm receptje alvorens de schranspartijen en zwelgerijen, kenmerkend voor deze tijd van het jaar, van start zullen gaan. Toch zullen ook de genotzoekers hun hartje kunnen ophalen met deze schotel. Romige puree gecombineerd met...
Geroosterde wortelen met feta, look en honing
Nog even een leuk receptje van een bijgerecht om deze druilerige dag een beetje kleur te geven. Zeg nu zelf...hier word je toch blij van?! Feta, zoete worteltjes, look en lekker veel olijfolie...don't mind if i do...🤤 Ingrediënten voor dit recept 600 g gekleurde...
Kip in mosterdsaus
Why would you change a winning team?! In dit recept combineren we kip, dragon, mosterd en prei. Vernieuwend? Nee...maar zo goe mannekes...🤤🤤🤤 Comfortfood komt, zoals champagne, dan ook nooit ongelegen. 😃Ingrediënten voor dit recept 1 kg kippendijfilets boter 3 uien 2...
Tagliatelle met romige groentesaus en rivierkreeftjes
Wist je dat je de soepen van Sublimix ook perfect als sausbasis kan gebruiken? In dit gerecht werk ik met onze groentesoep om de saus te binden en extra smaak te geven. Deze pasta mag daarna vergezeld worden met extra veel knapperige groenten en blozende...
Tajine van hert
December dient zich alvast winters aan als ik zo door het raam kijk. Tijd dus om het binnen extra gezellig te maken. En wat straalt er nu meer gezelligheid uit dan een tajine op het vuur te zien staan? Uiteraard kan je het hierbij laten maar een eventuele optie is ook...
Everzwijnfilet met prei, paddenstoelen en crème van bloemkool
Vorig weekend werd ik uitgenodigd bij vrienden. Niet enkel het gezelschap was subliem maar ook werd er heerlijk koolhydraatarm gekookt. Dit inspireerde mij om nog eens een gerecht te maken dat perfect past in een keto dieet zonder in te boeten aan smaak. Integendeel...
Parelcouscous met lamsgehakt en pompoen
Dit waanzinnig lekker recept ging ik nog met jullie delen. Druk het af, schrijf het over, neem een screenshot...maar alstublieft...maak dit klaar!! Pure verwennerij voor je smaakpapillen en alle kleurtjes op dit bord stemmen zelfs de meest vastgeroeste pessimist...
Spruitjesstoemp met varkenshaas en jagersaus
Nog even het ultieme herfstrecept op de website plaatsen voor we vandaag wederom de wind en regen trotseren op de markt. Gewoon een bord boerenkost...patatten, vlees en saus...véél saus. In de herfst is dat namelijk gepermitteerd. De jagersaus van Sublimix is trouwens...
Crema Catalana met rum en ananas
Vandaag maak ik reclame voor een lokale stokerij in Mol waar ze niet enkel fantastische gin maken maar waar ook next level rum gedistilleerd wordt. Met deze laatste mocht ik aan de slag voor knaller van een dessert te creëren. Na een slok van deze godendrank waande ik...
Vogelnestjes met pittige tomatensaus
Op een druilerige vrijdag de dertiende lijkt het me het perfect moment om een extra dosis comfort food jullie kant uit te sturen. De kachel brandt, de poes spint, de zetel knipoogt en de diepe borden staan klaar op het aanrecht om gevuld te worden met een goei "zwats"...
Thaise pompoensoep
Daar Halloween voor de deur staat deel ik alvast het recept voor Thaise pompoensoep. Het is een leuke manier om de traditionele pompoensoep een exotisch tintje te geven en zorgt voor een smaakvolle en verrassende variatie. Uiteraard is deze soep op smaak gebracht met...
Gestoomde aubergine met pittige sojadressing
Aubergines zijn voor mij één van de lekkerste groenten vanwege hun unieke smaak. Wanneer ze goed worden bereid hebben ze een romige en zijdezachte consistentie waar ik niet aan kan weerstaan. Er zijn verschillende kookmethodes voor deze cuties zoals bakken, grillen of...
Paella
Paella, het culinair erfgoed van Spanje, heeft de harten van mensen over heel de wereld veroverd. Het is niet enkel visueel een sterk gerecht maar de overvloed aan specerijen en verschillende smaken maken van dit Spaans juweeltje een waar feest. Bovendien is het...
Turkse eieren
Op 1 september deel ik graag dit overheerlijk ontbijtrecept dat jouw smaakpapillen niet snel zullen vergeten. Turkse eieren of çilbir geven je dag een gezonde start. De combinatie van yoghurt, gepocheerde eieren en pittige, gesmolten boter geeft net de nodige kick om...
Chinese kool in romige currysaus met kip en noedels
Soms kan ik mij blind staren op het kadertje waar de inleiding van een gerecht moet komen. Op zo'n moment vind ik geen aanstekelijke tekst over het desbetreffende bord die ik met mijn lezers wil delen. Soms is het ook gewoon wat het is. In dit geval Chinese kool met...
Thaise salade met kruidig kippengehakt
Op het menu vandaag staat Larb Gai. Moest uw Thais een opfrissingsbeurt kunnen gebruiken help ik u graag op weg. Larb Gai is een pittige Thaise salade gemaakt van kippengehakt op smaak gebracht met verschillende kruiden en specerijen. Je kan deze dish als voorgerecht...
Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!