Gestoomde aubergine met pittige sojadressing

Aubergines zijn voor mij één van de lekkerste groenten vanwege hun unieke smaak. Wanneer ze goed worden bereid hebben ze een romige en zijdezachte consistentie waar ik niet aan kan weerstaan. Er zijn verschillende kookmethodes voor deze cuties zoals bakken, grillen of roosteren maar wist je dat je ze ook perfect kan stomen? Zorg voor genoeg smaakmakers zoals in dit recept en je wordt instant gelukkig als je er een hap van neemt! You can thank me later. 😃

Ingrediënten voor dit recept

  • 3 aubergines
  • grof zout
  • 1 chilipeper
  • 1 lenteuitje
  • koriander

Dressing

  • 40 g olijfolie
  • 60 g pittige zoete sojasaus (ik gebruik hier de sweet spicy soy sauce van Tomasu)
  • 20 g limoensap
  • 15 sesamolie
  • 1 geplet teentje look
  • peper
  • 1 el sesamzaadjes (eventueel een mengeling tussen witte en zwarte)

 

Aan de slag!

  • Snijd de aubergines in dikke plakken. (Ik snijd de aubergines hier in 4 gelijke plakken) Stoom de schijven ongeveer 12 minuten. Ze moeten mooi zacht zijn. Laat ze daarna uitlekken op wat keukenpapier.
  • Zet een kommetje op een weegschaal en weeg alle ingrediënten voor het sausje af.
  • Leg (als voorgerecht) 3 plakken per bordje en kruid de aubergines met een beetje grof zout.
  • Werk royaal af met de saus, fijngesnipperde chilipeper en lente-uitjes.
  • De liefhebbers kunnen er nog wat blaadjes koriander over laten dwarrelen.

Deze producten zijn onmisbaar voor dit recept

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!