Liselotte’s recepten

Zoek je een recept voor een hoofdgerecht, een voorgerecht of een ontbijt?
Neem dan snel een kijkje tussen de heerlijke recepten uit De keuken van Liselotte.

Blog

Categorieën

Koolrabi met makreel en lompviseitjes

Koolrabi met makreel en lompviseitjes

Ben je klaar om je culinaire wereld een frisse boost te geven? Dit recept van koolrabi met makreel en lompviseitjes moet je gewoon proberen. Alles zit erin...crunch, zuurtjes en een heerlijke vettigheid...kortom, het ideale voorgerecht. Want wie zegt dat je niet kan...

Gehaktballen met salie en zwarte look

Gehaktballen met salie en zwarte look

Omdat de nachten nog behoorlijk afkoelen, lijkt het me zeer op z'n plaats om het recept van dit eenpansgerecht te delen. De overheerlijke geuren van deze gehaktballen zullen niet enkel de buren jaloers maken, maar wekken zelfs de interesse op van pubers die je normaal...

Geroosterde spitskool met misoboter

Geroosterde spitskool met misoboter

In de familie van de kolen zal de spitskool niet de populairste zijn van de bende. Hoog tijd om deze ondergewaarde kool een behoorlijke make-over te geven door er flink wat misoboter aan toe te voegen. Want enkel peper en zout zullen niet volstaan om deze groente wat...

Lamsbout met wintergroenten

Lamsbout met wintergroenten

Vandaag deel ik het lievelingsgerecht van mijn vader. Jammer genoeg kan ik het voor hem niet meer klaarmaken en blijft er slechts wat nostalgie over. Voor deze schotel had ik hem vast en zeker uit zijn bed mogen halen. We maken lamsbout uit de oven. Nee, geen waslijst...

Gebakken gnocchi met een dip van ricotta en pesto

Gebakken gnocchi met een dip van ricotta en pesto

Vandaag gaan we gnocchi bakken. Ja...die schattige aardappelkussentjes die je meteen een schuldgevoel geven over het aantal koolhydraten dat je gaat verorberen. Ach ja...maar wie heeft zich nog nooit schuldig bevonden aan het verslinden van een pak gnocchi tijdens het...

Saltimbocca met parmezaanpuree

Saltimbocca met parmezaanpuree

Stel, je komt straks thuis van je werk en je hebt zin om iets lekkers Italiaans te eten. Maar in plaats van je te laten verleiden om een pizza te bestellen besluit je de chef-kok in jezelf naar boven te halen. Deze Italiaanse klassieker is zo eenvoudig klaar te maken...

Indiase boterkip

Indiase boterkip

Indiase boterkip of "butter chicken", is een iconisch gerecht dat zijn oorsprong vindt in de rijke culinaire traditie van India. Dit romig en smaakvol gerecht combineert malse stukken kip met een rijke tomaten-botersaus doordrenkt met aromatische specerijen zoals...

Pistache-ijs met olijfolie en grof zout

Pistache-ijs met olijfolie en grof zout

Graag had ik je aangemoedigd om jezelf en de gasten te verwennen met dit onweerstaanbaar dessert. Wat dacht je van een schepje romig, nootachtig pistache-ijs maar dan met een verrassende twist? De combinatie van de zijdezachte textuur van het ijs, de subtiele diepte...

Hertenkalf met bospaddenstoelenpuree

Hertenkalf met bospaddenstoelenpuree

Het is herfst, bijna winter in het bos, de kleuren van de bladeren benaderen hun donkerste tinten en vormen een weelderig tapijt dat de bodem bedekt als een warm deken. Een deken dat doorprikt wordt door zwam & paddenstoel. Samen met spar en den zijn zij weer de...

Open gyoza’s met scampi

Open gyoza’s met scampi

De feestdagen komen dichterbij en daarom maakte ik voor Sublimix vier toffe gerechtjes die perfect zijn om tijdens deze dagen op tafel te toveren. Wat ik persoonlijk belangrijk vind, is dat niet enkel de gasten kunnen genieten van een culinair festijn maar ook de...

Vol au vent

Vol au vent

Op het menu vandaag staat een oerklassieker. In het rijtje van stoofvlees met friet, witloof met hesp en kaassaus mag ook de vol au vent of videe zeker niet ontbreken. Niet de snelste maar wel de lekkerste methode blijft toch om even de moeite te nemen om verse...

Ovenschotel van witloof en peer

Ovenschotel van witloof en peer

Een paar dagen geleden werden de laatse peren van mijn boompjes geplukt. Maar wat doe je met zoveel peren als de kelder nog vol chutney en confituur staat van vorig jaar?! Dit najaar heb ik dan ook gekozen voor de uitdeelmethode. Ook voldoening gevend en net iets...

Categorieën

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!