Graag had ik je aangemoedigd om jezelf en de gasten te verwennen met dit onweerstaanbaar dessert. Wat dacht je van een schepje romig, nootachtig pistache-ijs maar dan met een verrassende twist? De combinatie van de zijdezachte textuur van het ijs, de subtiele diepte...
Liselotte’s recepten
Zoek je een recept voor een hoofdgerecht, een voorgerecht of een ontbijt?
Neem dan snel een kijkje tussen de heerlijke recepten uit De keuken van Liselotte.
Blog
Hertenkalf met bospaddenstoelenpuree
Het is herfst, bijna winter in het bos, de kleuren van de bladeren benaderen hun donkerste tinten en vormen een weelderig tapijt dat de bodem bedekt als een warm deken. Een deken dat doorprikt wordt door zwam & paddenstoel. Samen met spar en den zijn zij weer de...
Carpaccio van rode biet met burrata en venkeldressing
Als tweede feestgerecht wil ik jullie met ongelofelijke overtuiging aansporen om deze carpaccio van rode biet op tafel te zetten. Geloof me als ik zeg dat ik al menig rode biet hater heb bekeerd met dit bordje. De carpaccio dresseer je al op voorhand op de bordjes en...
Open gyoza’s met scampi
De feestdagen komen dichterbij en daarom maakte ik voor Sublimix vier toffe gerechtjes die perfect zijn om tijdens deze dagen op tafel te toveren. Wat ik persoonlijk belangrijk vind, is dat niet enkel de gasten kunnen genieten van een culinair festijn maar ook de...
Vol au vent
Op het menu vandaag staat een oerklassieker. In het rijtje van stoofvlees met friet, witloof met hesp en kaassaus mag ook de vol au vent of videe zeker niet ontbreken. Niet de snelste maar wel de lekkerste methode blijft toch om even de moeite te nemen om verse...
Bloemkoolrisotto met paddenstoelen en kwarteleitjes
Zoals beloofd is hier mijn recept voor bloemkoolrisotto met paddenstoelen en kwarteleitjes. Dit overheerlijk gerecht combineert romige comfortfood met gezonde ingrediënten. De kwarteleitjes maken dit bordje dan weer visueel sterk en brengen wat extra luxe. Zorg dat de...
Saffraanrisotto met mosselen
Dat saffraan en rijst het goed kunnen vinden doet ons niet echt met verstomming staan. Zonder de oma's te willen choqueren wil ik het deze keer toch over een andere boeg goeien en de bruine suiker in de kast laten staan. Vandaag gaan we de net iets hippere toer op en...
Tartaar van rode biet met gerookte paling en crème van feta
Rode biet. Eén van mijn favoriete knolgroenten. Een heerlijk veelzijdig product waar je alle kanten mee op kan. Toch zijn er nog veel mensen die er niet gek op zijn, maar met dit recept garandeer ik je dat we de laatste twijfelaars over de streep trekken! De bietjes...
Ovenschotel van witloof en peer
Een paar dagen geleden werden de laatse peren van mijn boompjes geplukt. Maar wat doe je met zoveel peren als de kelder nog vol chutney en confituur staat van vorig jaar?! Dit najaar heb ik dan ook gekozen voor de uitdeelmethode. Ook voldoening gevend en net iets...
Thaise mosselen
Dat mosselen ontzettend veelzijdig zijn zal niemand nog verbazen. Toch blijven veel mensen in de klassiekers zoals natuur, witte wijn en lookroom hangen. Ben jij iemand waarvan de smaak best wel wat explosiever mag zijn? Probeer dan dit makkelijk recept voor Thaise...
Torentje van rode biet en gerookte zalm
De komende dagen mogen we genieten van zomers weer en misschien zoek je wel wat culinaire inspiratie. Dit kleurijk torentje oogt niet enkel vrolijk en zomers maar de smaken en texturen zijn ook perfect in balans. Zorg ervoor dat de rode biet nog wat bite heeft zodat...
Worstenbroodjes
Wanneer ik buiten kijk en het gezellig herfsttafereel aanschouw lijkt het me het perfect moment om dit recept te delen. Vers gebakken worstenbroodjes zijn dan ook de superhelden van de bakkerswereld klaar om je smaakpapillen te redden van saaiheid en honger. Want...
Kantonese varkenswangetjes
Ondertussen zijn we wel zover dat varkenswangen bij menig hobbykok op tafel hebben gestaan. Allicht ontbrak hier de gedweepte combinatie met peperkoek niet. Daarom wil ik het even over een andere boeg gooien en dit super sappig stoofvlees op een meer gedurfde manier...
Salade van tomaat, komkommer, bonen en feta
Dit nieuw recept heeft het allemaal! Deze overheerlijke salade brengt een overdaad aan crunch en frisheid maar is tegelijk ook zeer rijkelijk en zalvend door de witte bonen die erin verwerkt zitten. Het beste van twee werelden zeg maar... Voor mij is dit de ideale...
Komkommersalade met dille
Vandaag gaan we voor een eenvoudige, goedkope, gezonde maar vooral lekkere salade die ideaal is als bijgerecht voor de barbecue dit weekend. (Hebben jullie het weerbericht gezien?!) Eerst gaan we de komkommer geruime tijd marineren zodat de zoetzure smaken goed kunnen...
Bonensalade met krieltjes en ansjovis
Vandaag is het tijd voor een receptje met onze echte, onvervalste comfort-food van eigen bodem, aardappeltjes! We maken een heerlijk smaakvolle salade met krieltjes in de schil, boontjes en ei. Het wordt een variant op de aardappelsalade waarvan in ieder huishouden...
Asperges met bieslooksaus en kwarteleitjes
Omdat het niet altijd ingewikkeld hoeft te zijn, presenteer ik hier mijn kortse recept ooit. Maar geef toe...wat een aantrekkelijk voorgerechtje om aan je gasten voor te schotelen. Belangrijk is dat je de asperges niet te gaar kookt en dat de eitjes een mooi krokant...
Tartaar van asperges met tuinbonen en gerookte zalm
Wanneer je vandaag buiten kijkt zou je misschien kunnen twijfelen maar toch zitten we volop in de lente. Met andere woorden...hoog tijd om nog eens een leuk receptje met asperges te delen. Met deze tartaar van asperges breng je dan ook het zonnetje op je bord. In dit...
Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!