Liselotte’s recepten

Zoek je een recept voor een hoofdgerecht, een voorgerecht of een ontbijt?
Neem dan snel een kijkje tussen de heerlijke recepten uit De keuken van Liselotte.

Blog

Categorieën

Pistache-ijs met olijfolie en grof zout

Pistache-ijs met olijfolie en grof zout

Graag had ik je aangemoedigd om jezelf en de gasten te verwennen met dit onweerstaanbaar dessert. Wat dacht je van een schepje romig, nootachtig pistache-ijs maar dan met een verrassende twist? De combinatie van de zijdezachte textuur van het ijs, de subtiele diepte...

Hertenkalf met bospaddenstoelenpuree

Hertenkalf met bospaddenstoelenpuree

Het is herfst, bijna winter in het bos, de kleuren van de bladeren benaderen hun donkerste tinten en vormen een weelderig tapijt dat de bodem bedekt als een warm deken. Een deken dat doorprikt wordt door zwam & paddenstoel. Samen met spar en den zijn zij weer de...

Open gyoza’s met scampi

Open gyoza’s met scampi

De feestdagen komen dichterbij en daarom maakte ik voor Sublimix vier toffe gerechtjes die perfect zijn om tijdens deze dagen op tafel te toveren. Wat ik persoonlijk belangrijk vind, is dat niet enkel de gasten kunnen genieten van een culinair festijn maar ook de...

Vol au vent

Vol au vent

Op het menu vandaag staat een oerklassieker. In het rijtje van stoofvlees met friet, witloof met hesp en kaassaus mag ook de vol au vent of videe zeker niet ontbreken. Niet de snelste maar wel de lekkerste methode blijft toch om even de moeite te nemen om verse...

Ovenschotel van witloof en peer

Ovenschotel van witloof en peer

Een paar dagen geleden werden de laatse peren van mijn boompjes geplukt. Maar wat doe je met zoveel peren als de kelder nog vol chutney en confituur staat van vorig jaar?! Dit najaar heb ik dan ook gekozen voor de uitdeelmethode. Ook voldoening gevend en net iets...

Thaise mosselen

Thaise mosselen

Dat mosselen ontzettend veelzijdig zijn zal niemand nog verbazen. Toch blijven veel mensen in de klassiekers zoals natuur, witte wijn en lookroom hangen. Ben jij iemand waarvan de smaak best wel wat explosiever mag zijn? Probeer dan dit makkelijk recept voor Thaise...

Torentje van rode biet en gerookte zalm

Torentje van rode biet en gerookte zalm

De komende dagen mogen we genieten van zomers weer en misschien zoek je wel wat culinaire inspiratie. Dit kleurijk torentje oogt niet enkel vrolijk en zomers maar de smaken en texturen zijn ook perfect in balans. Zorg ervoor dat de rode biet nog wat bite heeft zodat...

Worstenbroodjes

Worstenbroodjes

Wanneer ik buiten kijk en het gezellig herfsttafereel aanschouw lijkt het me het perfect moment om dit recept te delen. Vers gebakken worstenbroodjes zijn dan ook de superhelden van de bakkerswereld klaar om je smaakpapillen te redden van saaiheid en honger. Want...

Kantonese varkenswangetjes

Kantonese varkenswangetjes

Ondertussen zijn we wel zover dat varkenswangen bij menig hobbykok op tafel hebben gestaan. Allicht ontbrak hier de gedweepte combinatie met peperkoek niet. Daarom wil ik het even over een andere boeg gooien en dit super sappig stoofvlees op een meer gedurfde manier...

Komkommersalade met dille

Komkommersalade met dille

Vandaag gaan we voor een eenvoudige, goedkope, gezonde maar vooral lekkere salade die ideaal is als bijgerecht voor de barbecue dit weekend. (Hebben jullie het weerbericht gezien?!) Eerst gaan we de komkommer geruime tijd marineren zodat de zoetzure smaken goed kunnen...

Asperges met bieslooksaus en kwarteleitjes

Asperges met bieslooksaus en kwarteleitjes

Omdat het niet altijd ingewikkeld hoeft te zijn, presenteer ik hier mijn kortse recept ooit. Maar geef toe...wat een aantrekkelijk voorgerechtje om aan je gasten voor te schotelen. Belangrijk is dat je de asperges niet te gaar kookt en dat de eitjes een mooi krokant...

Categorieën

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!