Liselotte’s recepten

Zoek je een recept voor een hoofdgerecht, een voorgerecht of een ontbijt?
Neem dan snel een kijkje tussen de heerlijke recepten uit De keuken van Liselotte.

Blog

Categorieën

Soepje van postelein en kervel

Soepje van postelein en kervel

Vandaag gaan we voor een heerlijke superfood soep van winterpostelein en kervel. Niet alleen zit postelein boordevol vitamines, mineralen en vezels, het smaakt ook waanzinnig lekker. Ik zou de smaak omschrijven als fris en pittig met een licht zuurtje. Probeer daarom...

Kippenstoofpot met aubergine en miso

Kippenstoofpot met aubergine en miso

In deze stoofpot gebruik ik miso. Dit is een Japanse smaakmaker en een echte umami explosie. Het is een gefermenteerd mengsel van sojabonen, rijst of gerst, zout en koji (schimmel). Ondertussen kan je miso in de meeste warenhuizen krijgen. Hier gebruik ik deze pasta...

Bloody Mary

Bloody Mary

Bloody Mary...de manier om een cocktail te drinken en toch denken dat we gezond bezig zijn. Januari is immers net van start alsook onze goede voornemens. Willen jullie de lunch ook eens vervangen met dit "groentesapje"? Het recept staat hieronder...

Toast met beenhammousse en mosterdkaviaar

Toast met beenhammousse en mosterdkaviaar

Nog een overheerlijk recept dat ik met jullie wil delen deze periode. Ik besef maar al te goed dat deze dagen van culinaire ontbering echt smeken om eens iets rijkelijks, stevig en copieus achter de kiezen te steken. Daarom deze mousse van beenham afgewerkt met frisse...

Hapje van zoete aardappel en geitenkaas

Hapje van zoete aardappel en geitenkaas

Omdat ook een maandag een klein gelukske verdient deel ik het recept voor deze sweeties. Ik zou nog kunnen twijfelen of ik het een hapje of een dessertje zou noemen... Laat ik het anders een mini feestje noemen...een bescheiden vreugdesprongetje...een shot endorfine....

Pittige chocolademousse met olijfolie en fleur de sel

Pittige chocolademousse met olijfolie en fleur de sel

Ook een dessertje mag niet ontbreken deze dagen. Hier heb ik gekozen voor een zeer intense chocolademousse met een licht pikantje en af en toe een verrassend korreltje zout. Ook deze laatste gang bereid je helemaal op voorhand zodat je een minimum aan werk hebt de...

Soepje van knolselder en coquille

Soepje van knolselder en coquille

Soep mag zeker niet ontbreken tijdens de feestdagen. Je kan deze gang perfect op voorhand maken zodat jij die avond gezellig bij de gasten kan vertoeven. Probeer het soepje wel wat te pimpen. Hier werk ik ze af met coquille, paddenstoeltjes, amandelschaafsels en...

Brioche met kingkrab en limoen

Brioche met kingkrab en limoen

De definitie van "de eerste indruk": De manier waarop je over iets of iemand denkt als je er nog niet veel over weet. Wel...met dit hapje ga je de lat meteen hoog leggen ook al is het super makkelijk te maken. Dat moeten de gasten natuurlijk niet weten...🤫 Het is niet...

Pannenkoekjes met spinazie en courgette

Pannenkoekjes met spinazie en courgette

Et voilà, daar zet je dan plots deze groene pannenkoekjes op tafel. Zeg nu zelf...toch vééééél mooier dan onze welbekende bleke variant. 😜 Je serveert deze blikvangers met een frisse toets van zure room en limoen. Oh yes...don't mind if i do...🤤 Ingrediënten voor dit...

Perencakejes

Perencakejes

Deze perencupcakes zijn echt super lekker. Ze blijven extra sappig daar ik rijpere peren gebruikt heb. Ook heb ik een deeltje van de boter vervangen door olijfolie en in plaats van suiker nam ik Zusto. Het verschil proef je echt niet zoals je vaker wel hebt met...

Hongaarse Goulash

Hongaarse Goulash

Vandaag op het menu...het stoofvlees van de Hongaren! Deze stoofpot zal je troost bieden in deze koude herfstperiode en je de nodige kracht geven om het vol te houden tot de lente. 😜 Vergeet er zeker de zure room niet bij te serveren...dit is immers geen detail of...

Pasta met boerenkool en pancetta

Pasta met boerenkool en pancetta

Wat ben ik blij om dit recept met jullie te kunnen delen. Deze saus van boerenkool is echt zooo verschrikkelijk lekker. Please try this one!!! Ingrediënten voor dit recept ½ kg boerenkool (fijngesneden) 30 g pijnboompitten 100 parmezaanse kaas + wat extra voor de...

Kip in rode wijn en zwarte bonensaus

Kip in rode wijn en zwarte bonensaus

Mijn liefde voor stoofpotjes zal ondertussen geen geheim meer zijn. Ik hou van de warme huiselijkheid wanneer er zo'n pot staat te pruttelen en heel de keuken vult met lekkere geurtjes. Voor vandaag deel ik graag dit recept voor kip in rode wijn en zwarte bonensaus...

Humus met zoete aardappel

Humus met zoete aardappel

Vandaag is het terrasjesweer maar buiten een aperitiefje hoort daar toch ook een lekker hapje bij, niet waar? Deze dip maak je super snel klaar zodat je nog snel jouw favoriete zonnebril kan gaan zoeken om je daarna in 't zonnetje te placeren. 😎 Ingrediënten voor dit...

Categorieën

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!