Aubergines zijn voor mij één van de lekkerste groenten vanwege hun unieke smaak. Wanneer ze goed worden bereid hebben ze een romige en zijdezachte consistentie waar ik niet aan kan weerstaan. Er zijn verschillende kookmethodes voor deze cuties zoals bakken, grillen of...
Liselotte’s recepten
Zoek je een recept voor een hoofdgerecht, een voorgerecht of een ontbijt?
Neem dan snel een kijkje tussen de heerlijke recepten uit De keuken van Liselotte.
Blog
Paella
Paella, het culinair erfgoed van Spanje, heeft de harten van mensen over heel de wereld veroverd. Het is niet enkel visueel een sterk gerecht maar de overvloed aan specerijen en verschillende smaken maken van dit Spaans juweeltje een waar feest. Bovendien is het...
Turkse eieren
Op 1 september deel ik graag dit overheerlijk ontbijtrecept dat jouw smaakpapillen niet snel zullen vergeten. Turkse eieren of çilbir geven je dag een gezonde start. De combinatie van yoghurt, gepocheerde eieren en pittige, gesmolten boter geeft net de nodige kick om...
Chinese kool in romige currysaus met kip en noedels
Soms kan ik mij blind staren op het kadertje waar de inleiding van een gerecht moet komen. Op zo'n moment vind ik geen aanstekelijke tekst over het desbetreffende bord die ik met mijn lezers wil delen. Soms is het ook gewoon wat het is. In dit geval Chinese kool met...
Thaise salade met kruidig kippengehakt
Op het menu vandaag staat Larb Gai. Moest uw Thais een opfrissingsbeurt kunnen gebruiken help ik u graag op weg. Larb Gai is een pittige Thaise salade gemaakt van kippengehakt op smaak gebracht met verschillende kruiden en specerijen. Je kan deze dish als voorgerecht...
Romig kippenstoofpotje met mosterd en oesterzwammen
Ah de zomer, we kennen deze leukste periode van het jaar allemaal... Een stevige wind die door de kachel joelt, de regen die gretig tegen de vensters aanbeukt en ja hoor...een stoofpot die staat te ronken op het vuur. Bij deze dus een recept voor een heerlijke...
Pad Thai met kip
Onze nieuwe Thaise bouillon heeft een perfecte balans tussen zout, zuur, zoet en pittig waardoor elke hap een feest voor je smaakpapillen is. Daar deze bouillon in poedervorm is kan je hem dus gewoon als kruidenmix gebruiken.Pad Thai, het beroemde Thaise noedelgerecht...
Gamba’s in kokosmelk met knapperige groentjes
Stap in de betoverende wereld van Aziatische smaken met onze gloednieuwe Thaise bouillon! Deze blend van specerijen, kruiden en aroma's voegen een complexe diepte van smaak toe aan al jouw favoriete Thaise bereidingen. Vandaag deel ik alvast mijn eerste recept met...
Schnitzel van aubergine met hummus van knolselder en bonen
Onterecht dachten we alles te weten over de verschillende schnitzelvarianten. We kennen deze gepaneerde lekkernij vooral van vlees maar wie had gedacht dat de aubergine zich ook zou aansluiten bij de schnitzelclub?! In dit gerecht combineer ik deze knapperige hoogheid...
Steak met gegrilde asperges en gepofte aardappel
Vandaag staat er een zomers gerecht op 't menu! Een stuk perfect gegrilde steak en zacht gepofte aardappelen. Zorg dat als je je mes in de steak zet een mooi roze kleur tevoorschijn komt. Maar ook de aardappelen moeten met liefde bereid worden. Door ze langzaam te...
Crispy sushi met tonijn
Ben je ook zo'n fan van sushi, maar wil je wel eens iets anders uitproberen dan de klassieke sushi-rollen? Deze heerlijke variant combineert de zachte textuur van de rijst met een knapperige buitenkant, waardoor elke hap een feestje voor je smaakpapillen is. Ik...
Gnocchi met scampi en zongedroogde tomaten
Ben je op zoek naar een verrassend gerecht om je smaakpapillen te verwennen? Probeer dan zeker dit receptje eens uit! De combinatie van krokant gebakken gnocchi in pittige tomatensaus met scampi's is echt onweerstaanbaar. Een perfect gerecht voor een gezellig dinertje...
Salade van avocado, appel en rivierkreeftjes
Dit zonnig weekend wil ik niet al te lang in de keuken staan daar ik de terrasstoelen mijn naam al hoor fluisteren. Deze salade maak je in een mum van tijd zodat je snel een portie vitamine d kan gaan scoren in de buitenlucht. In dit recept gebruik ik witte balsamico....
Rode koolsalade met appel en hazelnoot
De zon heeft dit jaar wel enkele vertragingen opgelopen maar is eindelijk gearriveerd. Daarom deel ik deze crunchy rode koolsalade met appel en geroosterde hazelnootjes. Voor mij het perfecte bijgerecht voor de eerstkomende barbecue maar de restjes (als die er al...
Ovenschotel van knolselder, oesterzwammen en dragon
Als ik vandaag buiten kijk lijkt het me nog steeds het geschikte moment om een stevige ovenschotel in elkaar te draaien. Dit keer ga ik aan de slag met knolselder, oesterzwammen en spek maar je kan dit gerecht ook perfect vegetarisch houden zonder in te boeten aan...
Panna cotta van groene asperges met crumble van chorizo
Vandaag het recept voor dit feestelijk hapje. Panna cotta van groene asperges met een crumble van chorizo. Klinkt als een gerechtje dat enige kunde vergt maar niets is minder waar. Zelfs de grootste culinaire analfabeet mag zich richting keuken wagen. Als variatie...
Zuiders gehaktbrood met pepersaus
De lente laat serieus op zich wachten dit jaar. Nog even het moment om all the way gaan. Comfortfood it is!! Vandaag krijgen jullie het recept van dit zuiders gehaktbrood met pepersaus. Serveer dit met een aardappelbereiding naar keuze en bijvoorbeeld knapperige...
Vol au vent van vis en fijne groentjes
Deze week heb ik op de markten veel reclame gemaakt voor onze visbouillon en hollandaisesaus. Bij deze het beloofde recept van een een overheerlijke vispasteitje. Volgens mij een gerechtje om dit weekend eens op tafel te toveren. Je zou er eventueel ook asperges bij...
Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!