Thaise pompoensoep

Daar Halloween voor de deur staat deel ik alvast het recept voor Thaise pompoensoep. Het is een leuke manier om de traditionele pompoensoep een exotisch tintje te geven en zorgt voor een smaakvolle en verrassende variatie. Uiteraard is deze soep op smaak gebracht met onze allernieuwste bouillon. Indien je deze griezelsoep samen met de kinderen maakt, laat ze dan een spinnenweb van kokosmelk tekenen. Smakelijk!

Ingrediënten voor dit recept

  • 2 uien
  • saffloerolie
  • 1 kleine butternut (die van mij woog 1,2kg)
  • 3 rode paprika’s
  • 1 teen look
  • blikje kokosmelk (400ml) (hou eventueel enkele lepels opzij voor de afwerking)
  • 1 cookmate (=2eetlepels) currysoep
  • 2 cookmates Thai bouillon
  • 1 cookmate kippenbouillon
  • peper
  • pompoenpitjes
  • korianderblaadjes

 

Aan de slag!

  • Snijd de uien grof en stoof ze aan in saffloerolie.
  • Haal de pitten uit de pompoen maar laat de schil eraan. Snijd deze in blokjes en doe ze bij de uien.
  • Schil de paprika’s en snijd ook deze in grove stukken en voeg ze samen met de look toe.
  • Zodra de groenten aangestoofd zijn voeg je 1,2l water toe. Laat de soep een half uur zachtjes pruttelen.
  • Voeg de kokosmelk, kippenbouillon, currysoep en Thai bouillon Mix de soep glad.
  • Werk af met vers gedraaide peper, enkele pompoenpitjes en wat verse koriander voor de liefhebbers.
  • Om een spinnenweb te verkrijgen maak je een spiraal kokosmelk en trek je er lijntjes in met een tandenstoker.

Deze producten zijn onmisbaar voor dit recept

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!