Parelcouscous met lamsgehakt en pompoen

Dit waanzinnig lekker recept ging ik nog met jullie delen. Druk het af, schrijf het over, neem een screenshot…maar alstublieft…maak dit klaar!! Pure verwennerij voor je smaakpapillen en alle kleurtjes op dit bord stemmen zelfs de meest vastgeroeste pessimist vrolijk. Uitingen van dank neem ik graag in ontvangst!

Ingrediënten voor dit recept

 

  • 1 butternutpompoen (+-1,2kg)
  • olijfolie
  • grof zout
  • peper
  • kaneelpoeder

 

 

  • scheutje olijfolie
  • 600 g lamsgehakt
  • 1 el wokkruiden
  • (indien het gehakt nog niet gezouten was kan je nog een beetje grof zout toevoegen)
  • 200 g sjalot (fijngesnipperd)
  • 3 tenen look (fijngesnipperd)
  • 1 el baharat kruidenmix
  • 1 el groentebouillon
  • sap van een halve citroen
  • handvol fijngehakte peterselie

 

  • granaatappelpitjes
  • korianderpluksels

 

Aan de slag!

  • Kook de parelcouscous beetgaar in water met een schep groentebouillon.
  • Giet af en spoel even onder koud water om het garingsproces stil te leggen.
  •  Schil de pompoen met een goeie dunschiller. Snijd hem dan in de lengte door. Haal de pitjes eruit met een lepel.
  • Snijd de pompoenhelften in dunne plakjes. Leg ze in een ovenschotel en besprenkel ze met olijfolie, kruid met grof zout, peper en een beetje kaneel.
  • Bedek de schotel met zilverpapier en steek deze 30 minuten in een oven van 180°. Haal het zilverpapier eraf en zet nog 30 minuten terug.
  • Meng de yoghurt met de sriracha en kruidenzout.
  • Bak het lamsgehakt aan in een hoge pan met een scheut olijfolie. Kruid met wokkruiden en indien nodig wat zout. (proef eerst, elk gehakt is anders)
  • Doe er de sjalotjes en look bij en laat deze meebakken.
  • De parelcouscous mag er ook bij alsook de groentebouillon, citroensap en peterselie.
  • Serveer het bordje zoals op de foto afgewerkt met granaatappelpitten, koriander en toefjes van de frisse yoghurt.

Deze producten zijn onmisbaar voor dit recept

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!