Everzwijnfilet met prei, paddenstoelen en crème van bloemkool

Vorig weekend werd ik uitgenodigd bij vrienden. Niet enkel het gezelschap was subliem maar ook werd er heerlijk koolhydraatarm gekookt. Dit inspireerde mij om nog eens een gerecht te maken dat perfect past in een keto dieet zonder in te boeten aan smaak. Integendeel zelfs! In dit recept werk ik met everzwijn maar je kan dit klaarmaken met een stuk vlees naar keuze. Zelfs een mooi stukje witte vis zou hier excellent bij passen. Absoluut een aanrader om eens uit te proberen. Smakelijk!

Ingrediënten voor dit recept

  • 600 g everzwijnfilet (je kan ook varkenshaas nemen)
  • boter
  • grillmix
  • 650 g bloemkoolroosjes (1 kleine bloemkool)
  • peper
  • nootmuskaat
  • 4 stronken prei
  • groentebouillon
  • 1 el mosterd
  • 200 g zure room
  • 300 g paddenstoelen (naar keuze)
  • 3 blaadjes salie
  • enkele geroosterde hazelnoten

 

Aan de slag!

  • Kook of stoom de bloemkool gaar en mix deze met een klontje boter glad in een blender. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  • Snijd de prei in stukken en stoof deze zacht. Kruid met peper en groentebouillon. Voeg de mosterd en zure room toe.
  • Kruid het vlees met grillmix en bak het rosé.
  • Bak de paddenstoelen in bruisende boter en kruid ze met peper en zout. Snijd de salie fijn en doe dit bij de paddenstoelen.
  • Dresseer het bordje en werk af met wat grof gehakte hazelnootjes.

Deze producten zijn onmisbaar voor dit recept

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!