Tajine van hert

December dient zich alvast winters aan als ik zo door het raam kijk. Tijd dus om het binnen extra gezellig te maken. En wat straalt er nu meer gezelligheid uit dan een tajine op het vuur te zien staan? Uiteraard kan je het hierbij laten maar een eventuele optie is ook dat je er iets in klaar maakt. Bij deze deel ik dan ook graag het recept voor hertenragout met kaneel en dadels. Een warm badje van knusse huiselijkheid en intens contentement. Begin er alvast aan zou ik zeggen en zet de sloefkes maar klaar.

Ingredi├źnten voor dit recept

  • 1 kg hertenragout
  • boter
  • 1 dikke ui
  • 1 teen look (versnipperd)
  • 2 wortelen
  • 4 stengels selder
  • 1 cookmate rundsbouillon
  • 1 el ras el hanout
  • 4 dadels (in stukken)
  • 150 ml rode wijn
  • 1 potje wildfond (240ml)
  • 1 el Luikse siroop
  • 1 kaneelstokje
  • 2 cookmates gourmetsaus
  • peper
  • peterselie

 

Aan de slag!

  • Smelt een klontje boter en bak het vlees aan. Kruid met peper en zout.
  • Haal het vlees uit de tajine en zet opzij.
  • Snijd de ui, selder en wortelen in stukken en stoof deze aan. Voeg de look toe.
  • Kruid met rundsbouillon en ras el hanout. Bak de kruiden even mee.
  • Blus de pan met rode wijn en wildfond. Breng aan de kook en voeg de dadels, siroop en het kaneelstokje toe.
  • Laat een tweetal uurtjes zachtjes pruttelen onder het deksel.
  • Meng de gourmetsaus met een bodempje water en voeg toe aan de tajine. Laat even meekoken voor de binding.
  • Werk af met peper en peterselie.

Deze producten zijn onmisbaar voor dit recept

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!