Zoete aardappel met bimi, geitenkaas en misoboter

Op de valreep nog een koolhydraatarm receptje alvorens de schranspartijen en zwelgerijen, kenmerkend voor deze tijd van het jaar, van start zullen gaan. Toch zullen ook de genotzoekers hun hartje kunnen ophalen met deze schotel. Romige puree gecombineerd met knapperige bimi, smeuïge geitenkaas en weldadige misoboter…my kinda party!

Ingrediënten voor dit recept

  • 1,8 kg zoete aardappelen
  • 1 el groentebouillon
  • 1 el currysoep
  • peper
  • 400 g bimi
  • olijfolie
  • 2 uien
  • 2 tenen look
  • 2 el pijnboompitten
  • zout
  • 250 g geitenkaas (buche)
  • enkele takjes tijm
  • 80 g boter
  • 1 el witte miso
  • ½ el tahini
  • 1 el honing
  • 1 el sesamzaadjes
  • 2 el limoensap

 

Aan de slag!

  • Neem de aardappelen en prik de schil enkele keren in. Leg ze op een rooster met een velletje bakpapier en bak ze tussen 40 en 75 minuten in een oven van 180°. Dit is afhankelijk van de grootte. Je moet er met een mesje vlot in kunnen prikken.
  • Snijd de aardappelen open en doe het vruchtvlees in een kom. Plet dit samen met de groentebouillon, currysoep en wat peper.
  • Kook of stoom de bimi beetgaar.
  • Versnipper de uien en stoof ze zacht met de versnipperde look in wat olijfolie. Voeg de bimi en pijnboompitten toe en kruid met peper en zout.
  • Snijd de geitenkaas in dikke plakken.
  • Verdeel de puree op een schotel met daarop de bimi en ui. Leg er plakken geitenkaas en takjes tijm op en zet dit nog enkele minuten in een oven van 200° tot de kaas een beetje begint te kleuren.
  • Smelt de boter samen met de miso, tahini, honing, sesamzaadjes en limoensap.
  • Haal de schotel uit de oven en verdeel er de misoboter over.

Deze producten zijn onmisbaar voor dit recept

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!