Laten we eerlijk zijn…op een sneeuwachtige maandag verdienen we wel wat extra comfort. Dit kalkoenstoofpotje is als een warme knuffel op een bord die je van binnenuit verwarmt. Maak dus snel je innerlijke chef-kok wakker en duik in de keuken!
Ingrediënten voor dit recept
- 1 kg kalkoenstoofvlees
- boter
- grillmix
- 2 uien
- 2 wortelen
- 4 paprika’s (verschillende kleuren)
- 2 tenen look
- 250 g champignons
- 2 el komijnpoeder
- 1 cookmate kippenbouillon
- 1 el Provençaalse kruiden
- 2 el tomatenpuree
- 1 flesje Rodenbach
- 2 cookmates bolognesemix
- peper
- enkele takjes verse tijm
Aan de slag!
- Zet een stoofpot op het vuur en bak het stoofvlees aan in bruisende boter. Kruid met grillmix. Wanneer het vlees mooi gekleurd is haal je het uit de pot en zet het opzij voor later.
- Snijd de uien grof en de wortelen in blokjes. Stoof deze aan in dezelfde pot en voeg indien nodig nog wat boter toe. Snijd de paprika’s en champignons in plakken en versnipper de look. Doe deze bij de uien.
- Kruid met komijn, kippenbouillon en provençaalse kruiden.
- Voeg daarna de tomatenpuree toe en laat even meestoven. Voeg het vlees en Rodenbach toe alsook een 150 ml water.
- Laat 1,5 uur zachtjes pruttelen onder een deksel.
- Voeg nu de bolognesemix toe en een flinke draai peper.
- Laat nog een kwartiertje zachtjes koken zonder deksel.
- Werk af met enkele takjes tijm en serveer met rijst of aardappelen.