Geroosterde wortelen met feta, look en honing

Nog even een leuk receptje van een bijgerecht om deze druilerige dag een beetje kleur te geven. Zeg nu zelf…hier word je toch blij van?! Feta, zoete worteltjes, look en lekker veel olijfolie…don’t mind if i do…🤤

Ingrediënten voor dit recept

  • 600 g gekleurde wortelen
  • olijfolie
  • peper
  • grof zout
  • 150 g feta
  • 2 el pijnboompitten
  • 1 teentje look (geplet)
  • 1 tl kruidenzout
  • verse takjes tijm
  • honing

 

Aan de slag!

  • Schil de wortelen heel licht en laat wat van het loof eraan voor het visueel aspect.
  • Snijd ze in de lengte door en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Besprenkel royaal met olijfolie en kruid met takjes tijm, grof zout en peper.
  • Zet ze in een oven van 200° gedurende 25 minuten. (Dit is afhankelijk van de oven en de dikte van de wortelen) Zorg dat ze beetgaar zijn.
  • Verkruimel de feta met je handen tot brokjes maar zeker niet te fijn. Meng er voorzichtig de look, pijnboompitten en kruidenzout
  • Haal de wortelen uit de oven, besprenkel ze met een beetje honing en verdeel er het fetamengsel over. Zet ondertussen de grill van de oven aan.
  • Zet de bakplaat nog enkele minuten onder de grill. Blijf hier wel bij staan zodat je deze niet laat verbranden. De feta en pijnboompitten moeten licht gekleurd zijn.

Deze producten zijn onmisbaar voor dit recept

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!