Kip in mosterdsaus

Why would you change a winning team?! In dit recept combineren we kip, dragon, mosterd en prei. Vernieuwend? Nee…maar zo goe mannekes…🤤🤤🤤 Comfortfood komt, zoals champagne, dan ook nooit ongelegen. 😃

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 kg kippendijfilets
  • boter
  • 3 uien
  • 2 tenen look
  • 2 dikke stronken prei
  • 250 g champignons
  • 1 cookmate kippenbouillon
  • peper
  • 4 flinke el grove mosterd
  • potje gevogeltefond (240ml)
  • 240 ml witte wijn
  • 240 ml room
  • 2 cookmates hollandaisesaus
  • 2 el zoetzure zilveruitjes
  • verse dragon

 

Aan de slag!

  • Knip de kip in iets grotere stukken. Bak deze aan in een stoofpot met bruisende boter. Kruid de kip met peper en zout. Haal deze uit de pan tot later.
  • Snijd de uien en prei grof. Versnipper de look en snijd de champignons in plakken.
  • Stoof eerst de uien aan in de pot van de kip. Voeg daarna de look en prei toe. De champignons mogen er ook bij en kruid het geheel met kippenbouillon en peper.
  • Voeg de kip toe samen met de mosterd.
  • Blus de pan met gevogeltefond, witte wijn en 1/3 van de room. Laat een uurtje zachtjes pruttelen onder een deksel en op een zacht vuurtje.
  • Meng de rest van de room met de hollandaisesaus en giet dit bij de stoofpot. Voeg ook de zilveruitjes toe. Laat nog een kwartiertje pruttelen zonder deksel.
  • Werk de stoofpot af met verse dragon en dien op met een aardappelbereiding naar keuze. Op de foto geserveerd met aardappelschijfjes.

Deze producten zijn onmisbaar voor dit recept

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!