Ga jij dit weekend je vrienden en familie eens verwennen met een heerlijke paasbrunch? Deze bladerdeegtaartjes met asperges, ricotta en kwartelei maak je in een mum van tijd en steken sowieso ieders ogen uit. Je kan deze cuties perfect op voorhand prepareren zodat ze...
Liselotte’s recepten
Zoek je een recept voor een hoofdgerecht, een voorgerecht of een ontbijt?
Neem dan snel een kijkje tussen de heerlijke recepten uit De keuken van Liselotte.
Blog
Fluffy bananenkoekjes
Vandaag een leuk recept om enkele rijpe bananen te verwerken die stilletjes aan 't sterven waren in de fruitschaal. Net voor ze hun laatse adem uitbliezen zijn ze op de valreep gereanimeerd. Ziehier hun reïncarnatie in deze fluffy bananenkoekjes. Ingrediënten...
Tarte tatin van witloof en blauwe kaas
We kunnen duidelijk spreken van een klein geluksmomentje als je deze taart omdraait. Een blinkende, kleverige tarte tatin die jouw naam roept. Ik daag je uit om hier maar één stuk van te eten!! Sowieso ga je falen...😅Ingrediënten voor dit recept boter 8 stronkjes...
Spaghetti met rode biet, balsamico en geitenkaas
Deze maand deel ik graag vegetarische recepten met jullie en deze pasta staat ergens bovenaan mijn lijstje. Het heeft alle ingrediënten die zich al langer bewezen hebben als het perfecte paar maar toch is de kans klein dat je deze combinatie al gegeten hebt. Hier...
Dipsaus van bieslook en citroen
De dressings van Sublimix kan je niet enkel gebruiken om een lekkere vinaigrette te maken. In dit recept bijvoorbeeld wordt de French Dressing gebruikt als smaakmaker in een frisse bieslookdipsaus. Ik serveer het hier met grissini maar probeer deze dip ook eens uit...
Uientaartjes met geitenkaas en tijm
In maart wil ik jullie graag inspireren met enkele vegetarische recepten. Dit uientaartje maak ik wel eens als ik veel gasten krijg. Je kan de bodems op voorhand afbakken en ook de vulling maak ik vooraf. De zoetzure uien combineren perfect met geitenkaas maar als je...
Salade van gemarineerde bietjes met saus van geitenkaas en labneh
Op deze grijze dag vrolijk ik mijn bord graag op met een spat zonlicht. De felle kleuren geven je instant happiness en het vermogen alles wat rooskleuriger te zien. Er is iets met bietjes dat me telkens weer opgewekt maakt. In dit vegetarisch recept worden ze...
Pasta met artisjok, citroen en burrata
Op deze dag van de verliefden maak ik een vegetarische love pasta. De saus is op basis van boter en olijfolie, wees hier dus niet te zuinig mee. De artisjokken worden even gegrild in de oven voor een extra geroosterde smaak en de citroen geeft net die frisse toets aan...
Tomaat mozzarella met homemade pesto
Bij deze een belangrijke oproep... PLEASE MAAK UW PESTO ZELF! Dit is geen futiliteit mensen, het duurt ocharme 5 minuten en is zo'n gigantisch verschil met potjespesto. Meestal maak ik een grotere portie want je kan deze perfect invriezen voor een volgende keer...
Soepje van postelein en kervel
Vandaag gaan we voor een heerlijke superfood soep van winterpostelein en kervel. Niet alleen zit postelein boordevol vitamines, mineralen en vezels, het smaakt ook waanzinnig lekker. Ik zou de smaak omschrijven als fris en pittig met een licht zuurtje. Probeer daarom...
Kippenstoofpot met aubergine en miso
In deze stoofpot gebruik ik miso. Dit is een Japanse smaakmaker en een echte umami explosie. Het is een gefermenteerd mengsel van sojabonen, rijst of gerst, zout en koji (schimmel). Ondertussen kan je miso in de meeste warenhuizen krijgen. Hier gebruik ik deze pasta...
Bloody Mary
Bloody Mary...de manier om een cocktail te drinken en toch denken dat we gezond bezig zijn. Januari is immers net van start alsook onze goede voornemens. Willen jullie de lunch ook eens vervangen met dit "groentesapje"? Het recept staat hieronder...
Toast met beenhammousse en mosterdkaviaar
Nog een overheerlijk recept dat ik met jullie wil delen deze periode. Ik besef maar al te goed dat deze dagen van culinaire ontbering echt smeken om eens iets rijkelijks, stevig en copieus achter de kiezen te steken. Daarom deze mousse van beenham afgewerkt met frisse...
Hapje van zoete aardappel en geitenkaas
Omdat ook een maandag een klein gelukske verdient deel ik het recept voor deze sweeties. Ik zou nog kunnen twijfelen of ik het een hapje of een dessertje zou noemen... Laat ik het anders een mini feestje noemen...een bescheiden vreugdesprongetje...een shot endorfine....
Pittige chocolademousse met olijfolie en fleur de sel
Ook een dessertje mag niet ontbreken deze dagen. Hier heb ik gekozen voor een zeer intense chocolademousse met een licht pikantje en af en toe een verrassend korreltje zout. Ook deze laatste gang bereid je helemaal op voorhand zodat je een minimum aan werk hebt de...
Eendenborst met spruitjes, wortelen en portosaus
Als hoofdgerecht voor deze feestdagen koos ik voor eendenborst. De gaartijd is heel gemakkijk te controleren mits gebruik van een kerntemperatuurmeter. De groentjes kunnen perfect op voorhand geprepareerd worden zodat je ze enkel nog even hoeft aan te stoven. De...
Soepje van knolselder en coquille
Soep mag zeker niet ontbreken tijdens de feestdagen. Je kan deze gang perfect op voorhand maken zodat jij die avond gezellig bij de gasten kan vertoeven. Probeer het soepje wel wat te pimpen. Hier werk ik ze af met coquille, paddenstoeltjes, amandelschaafsels en...
Brioche met kingkrab en limoen
De definitie van "de eerste indruk": De manier waarop je over iets of iemand denkt als je er nog niet veel over weet. Wel...met dit hapje ga je de lat meteen hoog leggen ook al is het super makkelijk te maken. Dat moeten de gasten natuurlijk niet weten...🤫 Het is niet...
Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!