Crema Catalana met rum en ananas

Vandaag maak ik reclame voor een lokale stokerij in Mol waar ze niet enkel fantastische gin maken maar waar ook next level rum gedistilleerd wordt. Met deze laatste mocht ik aan de slag voor knaller van een dessert te creëren. Na een slok van deze godendrank waande ik mij op de Caraïben en wou dit gevoel verder zetten in dit gerecht. Belangrijk was dat de rum op een ereplaats zou staan en in deze knaller van een nagerechtje is dat zeker het geval. De Brutus Rum zit niet enkel in de crema Catalana maar ook de ananas werd gemarineerd in dit geestrijk vocht waar zelfs Jack Sparrow even stil van zou worden. Ik kan fijnproevers alleen maar aanmoedigen om de barkast op te vrolijken met een flesje Brutus Rum van Gils Distilleries en probeer dan dit recept zeker eens uit!

Ingrediënten voor dit recept

 • 500 ml volle melk
 • 125 ml room
 • 1 kaneelstokje
 • 1 steranijs
 • 1 vanillestokje
 • scheutje Brutus Rum
 • 4 eidooiers
 • 100 g suiker + wat extra voor de afwerking
 • 20 g maïzena

 

 • ½ ananas
 • scheutje Brutus Rum
 • muntblaadjes (fijngehakt)

 

Aan de slag!

 • Zet een kookpot op het vuur met daarin de melk, room, kaneelstokje, steranijs en een uitgeschraapt vanillestokje. Voeg ook een scheutje Brutus rum toe en laat zachtjes tot het kookpunt komen. Zet daarna het vuur laag zodat het mengsel niet kookt maar de smaken wel nog enige tijd kunnen infuseren.
 • Neem een kom en doe hierin de eidooiers en suiker. Meng ze goed met een garde. Voeg daarna de maïzena toe en roer dit onder het mengsel.
 • Haal het kaneelstokje, vanillepeul en steranijs uit de warme melk.
 • Giet dit al roerend over de eidooiers en zet alles goed onder elkaar. Giet dit mengsel terug in de kookpot en breng zachtjes aan de kook. Wanneer de pudding kookt zet je het vuur af en verdeel je deze lekkernij over 4 schaaltjes. Dek af met vershoudfolie zodat er geen velletje op komt en zet de schaaltjes in de koeling. Laat ze een paar uur koud worden.
 • Snijd de ananas in kleine blokjes en besprenkel met een scheutje Brutus rum. Laat de ananas marineren.
 • Haal de schaaltjes uit de koeling en bestrooi ze net voor het serveren met een dun laagje fijne suiker. Met een keukenbrander smelt je de suiker tot een krokant laagje karamel.
 • Roer de fijngehakte munt onder de ananas en serveer samen met de crema Catalana.

Deze producten zijn onmisbaar voor dit recept

https://www.gilsdistilleries.com/onze-producten/brutus-spiced-rum

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!