Chinese kool in romige currysaus met kip en noedels

Soms kan ik mij blind staren op het kadertje waar de inleiding van een gerecht moet komen. Op zo’n moment vind ik geen aanstekelijke tekst over het desbetreffende bord die ik met mijn lezers wil delen. Soms is het ook gewoon wat het is. In dit geval Chinese kool met kip, noedels en currysaus. Een makkelijk en smaakvol recept dat je snel op tafel tovert…de perfecte maaltijd voor deze drukke donderdag. Misschien toch nog wel even deze tip voor de liefhebbers van sambal. Ik koop tegenwoordig gebakken sambal in de supermarkt. Deze heeft nog meer diepte en smaak. Fijne werkdag allemaal!

Ingrediënten voor dit recept

 • 500 g kippenfilet
 • wokkruiden
 • saffloerolie
 • 1 Chinese kool
 • 200 g peultjes
 • 1 teentje look (versnipperd)
 • handvol cashewnoten
 • 1 cookmate Thai bouillon
 • 1 dl room
 • 1 cookmate currysoep
 • 300 g noedels
 • sambal (voor de liefhebbers)

 

Aan de slag!

 • Kruid de kippenfilets met wokkruiden en bak ze in een grote pan met een scheut saffloerolie Haal ze uit de pan als ze mooi gekleurd zijn en houd ze opzij. Ze hoeven niet gaar te zijn, enkel gekorst.
 • Voeg indien nodig terug een scheutje olie toe en roerbak in dezelfde pan de peultjes. Snijd de Chinese kool in repels en voeg ook deze samen met de look en cashewnoten toe. Kruid met Thai bouillon. Voeg nu 1,5 dl water en de room toe. Voeg de currysoep toe voor de smaak en een lichte binding.
 • Kook ondertussen de noedels.
 • Snijd de kip in plakken en doe ze bij in de pan. Je mag het vuur afzetten. De kip gaart in de hete saus maar blijft mals.
 • Voeg de noedels toe en zet alles onder elkaar.
 • Degene die van spicy houden, kunnen hun bordje afwerken met wat sambal.

Deze producten zijn onmisbaar voor dit recept

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!