Het witte goud is zeer makkelijk om te toveren in het gele goud. Dit simpel gerechtje staat super snel op tafel en is gewoon erg lekker. Niet teveel poespas en perfect geschikt om de volgende dag koud te eten als lunch. De curry en kokosmelk zorgen voor een licht...
Liselotte’s recepten
Zoek je een recept voor een hoofdgerecht, een voorgerecht of een ontbijt?
Neem dan snel een kijkje tussen de heerlijke recepten uit De keuken van Liselotte.
Blog
Gehaktballen met krieken
Wat gebeurt er als de kinderen mogen kiezen wat we gaan eten...inderdaad dan worden het gehaktballen met krieken. Mijn job dus om ze zo lekker mogelijk te maken. De saus van de kriekjes wordt uiteraard gebonden met vanillepudding poeder net zoals mijn moeder dat...
Gevulde eitjes
Onlangs zag ik deze eyecatchers passeren op instagram. Ik vond het zo'n leuk ideetje om de eitjes te marineren in rode bietensap. Zo worden ze een streling voor het oog. Hoog tijd dus om er zelf iets lekker mee te maken. Uiteraard kan je dit receptje ook maken zonder...
Eggs Benedict met avocado en grijze garnalen
Eggs benedict is een Amerikaans ontbijt of brunch gerechtje. Met Pasen voor de deur lijkt me dit dan ook een uitstekend receptje om eens uit te proberen want zeg nu zelf...hier sta je toch graag voor op?! Combineer ze ook eens met gerookte zalm of met wat gebakken...
Spaghetti alla Carbonara
Waan jezelf op een zonnig terrasje in Rome met deze spaghetti alla carbonara. En nee...deze maak je niet met room. Sterker nog...ik denk dat daar in Italië nog steeds de doodstraf op staat. 😅 Daar ik over een flinke dosis levenslust beschik geef ik hierbij het...
Spaghetti alla puttanesca
Er zijn verschillende versies te vinden waar de naam "alla puttanesca" zijn oorsprong heeft. Hier ga ik mij aldus niet aan wagen. 😅 Voor mij is dit bordje weer op en top Italië. Weinig ingrediënten maar enorm veel smaak. Deze pasta maak je in een half uurtje tijd....
Spaghetti alle Vongole
Dit gerecht is één van mijn favoriete Italiaanse klassiekers. De pasta met venusschelpen is overheerlijk in al zijn eenvoud en is in 10 minuutjes klaar. Pure smaken waar de Italiaanse keuken voor staat. Vergeet deze spaghetti niet te serveren met een koud glas witte...
Ragu alla Bolognese
Ragu alla bolognese mag je niet verwarren met onze Vlaamse bolognesesaus. Deze Italiaanse klassieker uit Bologna is een vleessaus die uren staat te pruttelen tot alle smaken goed ingekookt zijn en daardoor heel intens is. In tegenstelling tot onze spaghettisaus zitten...
Dip van kikkererwten en zongedroogde tomaatjes
Haal de toastjes maar boven want deze dipsaus is echt overheerlijk. Het zit tussen een pesto en hummus in...the best of both worlds zullen we maar zeggen. Het is ook lichtjes pittig door de sriracha en smaakt lang na door de Parmezaanse kaas. Gebruik deze dip ook een...
Lemon Bars
Ik ben niet de allergrootste zoetebek maar dit nagerechtje is echt verschrikkelijk lekker. Het water komt me alweer in de mond bij het schrijven van deze inleiding. De bodem heeft een zanderige beet en de zoetzure vulling is heerlijk zacht. Probeer hier maar eens af...
Skrei met paddenstoelen en truffel
Voor de week van Valentijn werd mij gevraagd twee leuke recepten te verzinnen met deze hartjespasta die de klanten cadeau krijgen. Wel dit is alvast een winnaar. Skrei, ook wel bekend als liefdesvis, mocht niet ontbreken. De mannetjes en de vrouwtjes zwemmen...
Scampi diabolique met fijne groentjes
Scampi diabolique staat in de top 10 van meest gegoogelde recepten. Hoog tijd dus om hiermee aan de slag te gaan. In dit recept ben ik gegaan voor 200% smaak. Ik heb dus alle smaakmakers ten volle benut en oooohhh wat was het dit zo waard!!! Door de pantsers even aan...
Gepofte polderaardappel met gesmolten prei en keizerbaars
Wij vinden het leuk om af en toe naar Zeeland af te zakken. Hier maken we prachtige wandelingen langs het strand en komen helemaal tot rust. Wanneer we huiswaarts rijden en een boerderij passeren waar ze aardappelen verkopen trek ik steevast de handrem op....
Steak au poivre
Biefstuk met pepersaus...volgens mij één van de meest gekozen gerechten van 't menu op restaurant. Ik til deze saus net een niveautje hoger door als basis een geut whisky en een potje rundsfond te gebruiken. Dan rest mij enkel nog de vraag..."hoe mag 'em gebakken...
Stoofpotje van everzwijn met gnocchi
Nu we midden in het jachtseizoen zetten wil ik jullie graag dit stoofpotje presenteren. Het vlees is botermals, de saus overheerlijk met een zoete toets. Benieuwd of jij hier ook wild van zal zijn? Mijn gezin was alvast fan! Ingrediënten voor dit recept Marinade 1 kg...
Kip met champignonsaus en groenterijst
In dit gerechtje probeer ik een alledaags bordje toch een niveau hoger te tillen. Door onze artisanale gevogeltefond te gebruiken als basis maak je echt een restaurantwaardige champignonsaus. Wie kan dit weerstaan? Ingrediënten voor dit recept 250 g bruine...
Mascarponemousse met perenchutney en crumble
De perenchutney die ik in het najaar maak komt in verschillende bereidingen van pas. Deze keer in een lekker simpel dessertje met een heerlijke mousse en krokante crumble. Ideaal als je een nagerechtje wil dat helemaal klaar staat voor de avond zelf. Laat het smaken!...
Hertenragout met knolselderpuree en paddenstoelen
Wanneer je gasten krijgt blijft een stoofpotje toch het ideale gerecht. Je kan lekker aan de tafel blijven zitten met je vrienden en ondertussen stressloos het potje terug opwarmen. Deze variant met hert maakt het toch wat feestelijker en smaakt echt overheerlijk....
Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!