Gehaktballen met krieken

Wat gebeurt er als de kinderen mogen kiezen wat we gaan eten…inderdaad dan worden het gehaktballen met krieken. Mijn job dus om ze zo lekker mogelijk te maken. De saus van de kriekjes wordt uiteraard gebonden met vanillepudding poeder net zoals mijn moeder dat vroeger deed.

Ingrediënten voor dit recept

 

 • 800 g gemengd gehakt
 • 2 el fijngehakte peterselie
 • 1 heel ei en 1 eidooier
 • 2 kl grillfix
 • 3 cookmates chapelure
 • 2 sjalotjes
 • 2 tenen look
 • olijfolie
 • 1 el curryketchup
 • klontje boter
 • 2 bokalen noordkrieken op sap (1,4kg)
 • 2 opgehoopte el vanillepudding poeder

 

Aan de slag!

 • Versnipper de sjalotjes en de look en stoof ze zacht in een klein beetje olijfolie. Meng het gehakt met alle ingrediënten tot en met de curryketchup. Rol er gehaktballen van en bak ze aan in bruisende boter tot ze mooi gekleurd zijn. Daarna leg je ze op een bakplaat en mogen ze nog een 15-tal minuten in een oven van 180° verder garen. (dit is uiteraard afhankelijk van de grootte van de balletjes, check ze dus zeker)
 • Doe de krieken met het sap in een kookpot. Schep een 200 ml van het nat eruit met een pollepel. Meng dit vocht met de vanillepuddingpoeder. Breng aan de kook en voeg dit mengsel al roerend toe. Het zal voor een mooie binding zorgen.
 • Proef van de krieken voor je er eventueel nog suiker aan toevoegt. Het is net iets makkelijker om er wat suiker bij te doen dan dat je het er terug zou moeten uithalen. 😜

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!