Asperges met scampi in zachte currysaus

Het witte goud is zeer makkelijk om te toveren in het gele goud. Dit simpel gerechtje staat super snel op tafel en is gewoon erg lekker. Niet teveel poespas en perfect geschikt om de volgende dag koud te eten als lunch. De curry en kokosmelk zorgen voor een licht Oosters kantje maar toch blijft het gerecht zacht genoeg zodat de smaak van de asperges niet verloren gaat.

Ingredi├źnten voor dit recept

 • 400 g basmatirijst
 • 2 citroengrasstengels (gekneusd)
 • 1 kg witte asperges
 • 24 scampi (gepeld en darmkanaal verwijderd)
 • cuissana
 • grof zout
 • peper
 • klontje boter
 • 6 limoenblaadjes
 • 2 el vissaus
 • 1 blik kokosmelk (400ml)
 • 1 cookmate currysoep
 • 1 tl kurkuma
 • 1 kl kippenbouillon
 • 2 el limoensap
 • 1 grote tomaat

 

Aan de slag!

 • Kook de rijst in gezouten water met de citroengrasstengels.
 • Schil de asperges en snijd ze in stukken. Houd de kopjes apart.
 • Zet een pan met hoge rand op het vuur en strooi er een laagje cuissana in, laat ze goed heet worden.
 • Dep de scampi droog op keukenpapier en leg ze in de hete pan. Kruid ze met een klein beetje grof zout en peper. Korst ze aan twee kanten aan en haal uit de pan. Zet het vuur iets lager en laat er een klontje boter in smelten. Stoof nu de aspergestukken. Na een paar minuten doe je er de kopjes bij. (deze hebben iets minder lang nodig) Kruid ze met grof zout en peper. De limoenblaadjes kan je ook al toevoegen. Als de asperges zo goed als gaar zijn voeg je de kokosmelk en een kleine scheutje water toe. Roer er de currysoep, kurkuma, kippenbouillon en limoensap bij. De scampi mogen ook terug in de pan. Laat het geheel nog 2 minuten pruttelen.
 • Snijd de tomaat in blokjes en werk er je bordje mee af.

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!