De perenchutney die ik in het najaar maak komt in verschillende bereidingen van pas. Deze keer in een lekker simpel dessertje met een heerlijke mousse en krokante crumble. Ideaal als je een nagerechtje wil dat helemaal klaar staat voor de avond zelf. Laat het smaken!
Ingrediënten voor dit recept
- 250 g mascarpone
- halve vanillestok
- 2 eieren (geel en wit gescheiden)
- 15 g suiker
- scheutje Amaretto
- potje perenchutney
- 60 g hazelnoten
- 60 g zanddeeegkoekjes
Aan de slag!
- Klop het eigeel en de suiker samen tot het mengsel licht geel is (ruban) en de suiker mooi is opgelost.
- Klop de mascarpone onder de ruban en voeg het vanillemerg en de Amaretto toe.
- Klop het eiwit stijf en spatel het voorzichtig onder het mengsel.
- Rooster de hazelnoten even in een pan zonder vetstof. Hak ze grof alsook de koekjes en roer onder elkaar.
- Vul de glaasjes eerst met 2 eetlepels perenchutney per glas. Hierop komt het mascarponemengsel. Zet de glaasjes in de koeling.
- Werk net voor het serveren af met de crumble.