Perenchutney

Ik heb in mijn tuin twee schattige perenboompjes staan. Je zou er echter van schrikken hoeveel peren ze mij in het najaar opleveren…een grote wasmand vol! Ik maak er dan deze chutney mee. Er zijn echt zoveel gerechten waar ik die bij serveer. In een dessert, bij een kaastafel, in een hapje verwerkt,… Maken dus die handel!! Vermeerder het recept maar een paar keer zodat je de volgende maanden verder kan. Echt zooooo de moeite!!!

Ingrediënten voor dit recept

  • 2 conference peren
  • 1 rode ui
  • 1 chilipeper
  • 1 el geraspte gember
  • 1 kl kaneel
  • 1 steranijs
  • 100 ml sherryazijn
  • 70 g donkere basterdsuiker
  • sap halve limoen
  • 40 g rozijnen
  • snuf zout
  • saffloerolie

 

Aan de slag!

  • Snipper de ui en de chilipeper fijn en stoof deze in saffloerolie.
  • Snijd de peren in kleine blokjes en voeg ze samen met de gember, kaneel en steranijs toe.
  • Doe er hierna de azijn, suiker, limoensap, zout en rozijnen bij en laat een 45min op een zacht vuurtje pruttelen tot de chutney mooi ingedikt is.
  • Laat afkoelen op kamertemperatuur of je kan de hete chutney ook in gesteriliseerde bokalen of weckpotten gieten. Draai ze daarna om en laat ze zo afkoelen. Op die manier kan je ze lange tijd bewaren. (Vergeet dan wel niet het recept enkele keren te vermeerderen)

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!