Dit feestelijk hapje is super leuk om samen met je kids te maken. Laat hun alvast de sterretjes uitsteken terwijl jij aan de uienkonfijt begint. Bak de bladerdeegkoekjes gerust op voorhand en bewaar ze in een gesloten vershouddoos tot het serveren. Zo blijven ze mooi krokant. Megalekker!!!!
Ingrediënten voor dit recept
- 3 rode uien
- klontje boter
- 1 el fijngehakte tijm
- 1 cookmate balsamicoazijn
- 1 el groentebouillon
- peper
- 1 cookmate honing
- sap van een halve limoen
- 250 g zachte geitenkaas
- 1 el versnipperde bieslook
- 1 el olijfolie
- 1 vel bladerdeeg
Aan de slag!
- Versnipper de ui fijn en stoof deze zacht in een pannetje met boter. Kruid met tijm.
- Wanneer de ui gaar is voeg je balsamico, groentebouillon, peper, honing en limoensap toe. Laat kort karameliseren. Doe de uien in een kommetje en laat afkoelen.
- Meng de geitenkaas met bieslook en olijfolie. Bewaar in de koelkast.
- Leg het bladerdeeg open en steek er vormpjes naar keuze uit. Leg die op een met bakpapier beklede bakplaat en leg hierover nog een vel bakpapier. (gebruik het vel dat bij het deeg zat) Hierop zet je nog een bakplaat. Dit mag zo 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180°.
- Laat de vormpjes afkoelen en beleg ze dan met geitenkaas en rode ui.