Gerookte paling met komkommer en een sausje van mierikswortel

Als feestelijk voorgerecht serveer ik dit kleurrijk bordje. Elk detail is perfect op voorhand te prepareren zodat je op de avond zelf enkel nog de bordjes moet dresseren. Wedden dat je gasten onder de indruk zullen zijn van dit overheerlijk visgerecht!

Ingrediënten voor dit recept

Mousse

  • 200 g gerookte paling
  • 6 g gelatine
  • 200 g volle room
  • 200 ml water + 2 kl visbouillon
  • snufje witte peper

 

Garnituur

  • 2 komkommers
  • 50 ml water + 4 kl salad dressing classic + 1 el saffloerolie
  • 1 Granny Smith appel
  • 50 g sojabonen
  • 1 kl olijfolie
  • 1 kl sesamolie
  • peper
  • grof zout
  • 150 g gerookte paling
  • zwarte lompviseitjes
  • enkele pluksels dille

 

Sausje

  • 100 g zure room
  • 2 kl mierikswortel (kan je in een potje kopen)
  • 1 tl kruidenzout

 

Aan de slag!

  • Week de gelatineblaadjes in koud water.
  • Verwarm het water met de visbouillon en los hierin de uitgenepen gelatine in op.
  • Doe de paling in een blender of cutter en giet er het mengsel op. Mix tot een gladde crème.
  • Klop de room lobbig en roer deze twee onder elkaar. Kruid af met wat witte peper.
  • Het mengsel mag je in een spuitzak doen en in de ijskast koud laten worden.
  • Snijd met een dunschiller 12 plakken van de komkommer. Van de overschot snijd je 100 g komkommer alsook 100 g Granny Smith in fijne brunoise (blokjes)
  • Meng het water met salad dressing classic en saffloerolie. Wrijf hier de komkommerslierten met in en zet ze in de koeling. De blokjes appel en komkommer mogen in de overige dressing. Roer goed onder elkaar en laat ook deze marineren.
  • Meng de sojabonen met olijfolie, sesamolie, grof zout en peper. Zet koud.
  • Meng voor het sausje de zure room, mierikswortel en kruidenzout.
  • Draai voor het serveren de komkommerslierten op en zet ze op het bord. Spuit hierin de gerookte palingmousse en werk af met lompviseitjes. Leg op elk bord 3 stukjes paling. Giet de brunoise van komkommer en appel in een zeef zodat het overtollig vocht weg is. Werk het bordje verder af met de resterende componenten en enkele sprietjes dille.

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!