Hertenragout met knolselderpuree en paddenstoelen

Wanneer je gasten krijgt blijft een stoofpotje toch het ideale gerecht. Je kan lekker aan de tafel blijven zitten met je vrienden en ondertussen stressloos het potje terug opwarmen. Deze variant met hert maakt het toch wat feestelijker en smaakt echt overheerlijk. Veel kook- en eetplezier!!!

Ingrediënten voor dit recept

ragout

 

  • 2 uien
  • 2 dikke wortelen
  • 4 stengels selder
  • 2 tenen look
  • 1 kg hertenstoofvlees
  • boter
  • 200 ml water of een potje wildfond
  • 3 blaadjes laurier
  • 1 kaneelstokje
  • 1 cookmate rundsbouillon
  • peper
  • 250 ml rode porto
  • 60 g peperkoek
  • 100ml water + 2 cookmates jagersaus

puree

 

 

afwerking

 

  • 150 g beukenzwammen
  • bosje waterkers

 

Aan de slag!

  • Bak de helft van het stoofvlees aan in bruisende boter. Kruid met peper en zout. Haal het vlees uit de pan en blus de pan met 200 ml water of een potje wildfond. Roer het aanbaksel los en giet dit bij de eerste lading vlees. Smelt terug een klontje boter en bak het tweede deel. Haal het uit de pan en houd opzij.
  • Snijd de groenten in stukken en stoof deze aan in dezelfde pan. Versnipper de look en doe deze bij de groenten. Kruid met rundsbouillon en peper.
  • Blus de pan met porto en voeg de laurierblaadjes, peperkoek en kaneelstokje toe. Het vlees en het vocht mag ook terug bij de stoofpot.
  • Laat 2,5 uur zachtjes pruttelen.
  • Meng 100 ml water met jagersaus en giet dit bij het stoofpotje. Laat nog 5 minuutjes meekoken voor een mooie binding.
  • Kook of stoom de aardappelen en knolselder gaar.
  • Zet een kookpot op het vuur en laat de melk met bospaddenstoelensoep even opkoken. Doe er dan de warme aardappelen en knolselder bij en maak er een puree van. Er mogen nog wel wat stukjes inzitten. Kruid de puree met groentebouillon, rundsbouillon, peper, nootmuskaat en parmezaanse kaas.
  • Bak de cantharellen kort in een hete pan met een klontje boter. Kruid ze met peper en zout en roer ze dan onder de puree.
  • Voor de afwerking bak je ook de beukenzwammen. Kruid ze met peper en zout en leg ze hier en daar op het gedresseerde bordje. Als finishing touch komen er enkele takjes waterkers bovenop.

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!