Kip met champignonsaus en groenterijst

In dit gerechtje probeer ik een alledaags bordje toch een niveau hoger te tillen. Door onze artisanale gevogeltefond te gebruiken als basis maak je echt een restaurantwaardige champignonsaus. Wie kan dit weerstaan?          

Ingrediënten voor dit recept

 

 

Aan de slag!

  • Kook de rijst beetgaar in groentebouillon.
  • Zet een pot op het vuur met een scheutje saffloerolie. Versnipper de ui en stoof deze zacht in de olie. Snijd daarna de prei in grove stukken en laat deze mee stoven. Haal de zaadlijsten uit de courgette en snijd ze in blokjes. Op de laatste moment mogen ze nog enkele minuten wat warmte meepakken. Voeg de rijst toe en kruid met kippenbouillon en royaal peper. Roer de ricotta onder het geheel.
  • Kruid de kippenfilets met wokkruiden en bak ze in een pan met een scheutje saffloerolie. Haal ze uit de pan en houd ze warm onder wat aluminiumfolie.
  • Snijd de champignons in plakken en bak ze kort aan in diezelfde pan. Kruid ze met wat peper en zout. Deglaceer de pan met cognac en laat even uitkoken. Voeg daarna de gevogeltefond, room en lichte braadsaus Laat al roerend opkoken en werk nog af met wat peper.

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!