Skrei met paddenstoelen en truffel

 

Voor de week van Valentijn werd mij gevraagd twee leuke recepten te verzinnen met deze hartjespasta die de klanten cadeau krijgen. Wel dit is alvast een winnaar. Skrei, ook wel bekend als liefdesvis, mocht niet ontbreken. De mannetjes en de vrouwtjes zwemmen buik tegen buik wanneer ze terugkeren naar hun geboortewateren in Noorwegen voor hun paartijd. Van romantiek gesproken. ­čśŹ In dit gerecht combineer ik het hagelwit visje met een rijke, romige truffelsaus. Echt fantastisch lekker!!

Ingredi├źnten voor dit recept

 • 2 dikke sjalotten (fijngesnipperd)
 • 2 teentjes look (versnipperd)
 • 800 g mix van champignons en paddenstoelen (Parijse, kastanje, beukenzwammen)
 • olijfolie
 • boter
 • kippenbouillon
 • peper
 • 200 ml witte wijn
 • 250 g mascarpone
 • 150 ml water + 2 el bospaddenstoelensoep
 • 3 el truffeltapenade
 • 2 el citroensap
 • 2 el fijngehakte peterselie
 • 500 g pasta
 • 4 stukken skreifilet
 • enkele blaadjes rucola
 • enkele schaafsels pecorino
 • truffelolie

 

Aan de slag!

 • Verhit een pan (sauteuse) met een scheutje olijfolie en een klontje boter. Snijd de champignons in plakjes. Bak alle paddenstoelen op. (hou er enkele opzij voor de afwerking van het bord) Doe de sjalot en look bij in de pan en bak even mee. Kruid met 1 el kippenbouillon en royaal peper.
 • Blus de pan met de witte wijn en voeg de mascarpone toe. Meng het water met de bospaddenstoelensoep en giet dit mengsel bij de saus en laat kort meekoken. Roer de truffeltapenade alsook het citroensap en de peterselie onder de champignonsaus. Kruid de saus af met nog 1 el kippenbouillon en draai nog eens goed met de pepermolen.
 • Kook de pasta in ruim gezouten water.
 • Bak de vis in schuimende boter en kruid met peper en grof zout.
 • Dresseer het bordje met de pasta, champignonsaus en skrei. Werk af met rucola, enkele gebakken paddenstoelen, pecorino en een paar druppels truffelolie.

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!