Scampi diabolique met fijne groentjes

Scampi diabolique staat in de top 10 van meest gegoogelde recepten. Hoog tijd dus om hiermee aan de slag te gaan. In dit recept ben ik gegaan voor 200% smaak. Ik heb dus alle smaakmakers ten volle benut en oooohhh wat was het dit zo waard!!! Door de pantsers even aan te bakken en mee in de saus te laten koken krijg je zoveel extra smaak in de plaats. Ook heb ik er een potje van onze overheerlijke gevogeltefond ingedaan om dit gerechtje echt op restaurantniveau te brengen. Ik ben er zeker van dat er spontaan een glimlach onstaat bij je eerste hap!

Ingrediënten voor dit recept

 • 20 grote scampi’s
 • saffloerolie
 • 2 kl tomatenpuree
 • 4 el whisky
 • 300 ml witte wijn
 • 240 ml gevogeltefond (1 potje)
 • 400 ml room
 • 3 el tomatenketchup
 • 1 kl visbouillon
 • 1 kl currypoeder
 • ½ kl cayennepeper (deze versie is licht pikant, je kan voor meer of minder gaan)
 • 1 kl paprikapoeder
 • 1 kl kippenbouillon
 • olijfolie
 • 2 sjalotjes (versnipperd)
 • 2 teentjes look (versnipperd)
 • 1 rode paprika (kleine blokjes)
 • 1 courgette (kleine blokjes)
 • 1 wortel (kleine blokjes)
 • 2 tomaten (geëmondeerd en in blokjes)
 • 1 el groentebouillon
 • 2 cookmates tomatensoep
 • dragon (of bieslook)
 • 500 g pasta

 

Aan de slag!

 • Pel de scampi’s en haal het darmkanaal eruit. (Je kan het staartje eraan laten voor de presentatie) Houd de pantsers opzij.
 • Zet een pan op het vuur met een scheutje saffloerolie. Laat de olie heet worden en bak de pantsers aan. Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee. Blus nu met de whisky en daarna de witte wijn. Laat even inkoken. Voeg daarna de gevogeltefond, room en tomatenketchup toe. Laat 5 minuutjes pruttelen. Kruid de saus met visbouillon, currypoeder, cayennepeper, paprikapoeder en kippenbouillon. Giet de saus door een zeef en houd ze apart.
 • Zet een pan op het vuur, met een scheutje olijfolie en bak de scampi’s. Kruid ze met een beetje peper en zout. Haal ze uit de pan en houd ze opzij. Giet terug een klein beetje olijfolie in deze pan en stoof alle groentjes aan buiten de tomatenblokjes.
 • Kruid de groenten met groentebouillon en een beetje peper. Giet de gezeefde saus bij de groenten en voeg 2 cookmates tomatensoep toe en roer dit los met een garde. Laat nog twee minuutjes meepruttelen. De scampi’s mogen terug bij de saus alsook de tomatenblokjes.
 • Kook de pasta al dente.
 • Werk het bordje af met enkele blaadjes dragon.

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!