Wij vinden het leuk om af en toe naar Zeeland af te zakken. Hier maken we prachtige wandelingen langs het strand en komen helemaal tot rust. Wanneer we huiswaarts rijden en een boerderij passeren waar ze aardappelen verkopen trek ik steevast de handrem op. Overheerlijke polderaardappelen kunnen niet genegeerd worden. Daarom verdienen ze in dit recept ook een ereplaats.
Ingrediënten voor dit recept
- 4 dikke polderaardappelen
- saffloerolie
- grof zout
- boter
- 5 dikke stronken prei
- 1 el groentebouillon (kan iets meer of minder zijn , afhankelijk van de hoeveelheid prei)
- peper
- nootmuskaat
- 200 ml water + 200 ml melk
- 3 cookmates hollandaisesaus
- 1 el graanmosterd
- 1 el citroensap
- 4 keizerbaarsfilets (of een andere witte vis)
- kruidenzout
- 125 g zure room
- 1 flinke eetlepel fijngehakte bieslook
Aan de slag!
- Was de aardappelen grondig en droog ze af. Prik er een paar keer in met een vork. Wrijf ze in met saffloerolie en bestrooi ze met grof zout. Verwarm de oven op 210° en leg de aardappelen op een rooster. Bak ze ongeveer 1 uur afhankelijk van de grootte. Prik er met een aardappelmesje in om te checken of ze gaar zijn.
- Was de prei en snijd deze in grove stukken. Stoof de prei geruime tijd mals in een klontje boter. Kruid de prei met groentebouillon, peper en nootmuskaat.
- Meng het water met de melk, hollandaisesaus, graanmosterd en citroensap. Wanneer de prei klaar is giet je dit mengsel erover en laat je het nog enkele minuten zachtjes pruttelen.
- Meng de zure room met de bieslook, kruidenzout en royaal peper.
- Bak de vis in boter en kruid met kruidenzout en peper.
- Snijd de gepofte aardappelen in en duw ze een beetje open. Lepel er een eetlepel zure roommengsel op.