Steak au poivre

Biefstuk met pepersaus…volgens mij één van de meest gekozen gerechten van ‘t menu op restaurant. Ik til deze saus net een niveautje hoger door als basis een geut whisky en een potje rundsfond te gebruiken. Dan rest mij enkel nog de vraag…”hoe mag ’em gebakken zijn?”

Ingrediënten voor dit recept

  • 4 steaks (op kamertemperatuur)
  • peper
  • grof zout
  • cuissana
  • 400 g prinsessenboontjes
  • 16 plakjes ontbijtspek
  • saffloerolie
  • 2 cookmates whisky
  • potje rundsfond
  • 2 cookmates pepersaus
  • 3 cookmates room

 

Aan de slag!

  • Kook of stoom de boontjes beetgaar.
  • Koel ze onder koud water en laat ze uitlekken.
  • Wikkel ze per tiental boontjes in een plakje ontbijtspek.
  • Kruid de steaks met peper en zout en bestrooi ze met cuissana.
  • Bak de steaks in een hete pan naar de gewenste cuisson.
  • Haal het vlees uit de pan en houd het warm onder een vel aluminiumfolie.
  • Blus de pan met whisky en giet er het potje rundsfond bij samen met de room.
  • Roer er de pepersaus onder met een garde en laat kort meekoken.
  • Bak de met spek omwikkelde boontjes in een pan met een scheutje saffloerolie.
  • Serveer met een aardappelbereiding naar keuze.

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!