Ik ben niet de allergrootste zoetebek maar dit nagerechtje is echt verschrikkelijk lekker. Het water komt me alweer in de mond bij het schrijven van deze inleiding. De bodem heeft een zanderige beet en de zoetzure vulling is heerlijk zacht. Probeer hier maar eens af te blijven! Zelf heb ik verschillende recepturen uitgeprobeerd en vind het op deze manier het meest geslaagd. Sterkte! 😜
Ingrediënten voor dit recept
Bodem
- 220 g patisseriebloem
- 60 g bloemsuiker
- 175 boter
- 1/4 tl zout
Vulling
- 400 g suiker
- 80 g patisseriebloem
- 260 ml citroensap
- 6 eieren
Aan de slag!
- Meng alle ingrediënten voor de bodem en kneed tot een egaal deeg.
- Neem een bakvorm of ovenschaal van ongeveer 25cm op 30cm. Wrijf de randen en de bodem in met een beetje boter en leg hierop een bakpapier. (door de boter blijft het beter liggen)
- Bedek het bakbapier met het deeg. Duw het uit met je vingers zodat het gelijkmatig verdeeld is.
- Bak het deeg in een voorverwarmde oven van 180° gedurende 25 minuten.
- Maak ondertussen de vulling. Meng alle ingrediënten goed met een garde. Zorg dat je geen klonters meer hebt.
- Haal de bodem uit de oven en giet hier de vulling op. Zet terug in de oven en laat zo’n 30 minuten verder garen op 160°.
- Laat het baksel volledig afkoelen in de ovenschaal en haal er voorzichtig uit. Zet het nu in de frigo en laat goed koud worden.
- Snijd de randjes bij en bestrooi met wat extra bloemsuiker. Snijd ze in mooie vierkantjes.