Eggs Benedict met avocado en grijze garnalen

Eggs benedict is een Amerikaans ontbijt of brunch gerechtje. Met Pasen voor de deur lijkt me dit dan ook een uitstekend receptje om eens uit te proberen want zeg nu zelf…hier sta je toch graag voor op?! Combineer ze ook eens met gerookte zalm of met wat gebakken spek. Decadent lekker!! 

Ingrediënten voor dit recept  (voor 2 bordjes)

  • 4 eieren
  • azijn
  • 2 keizerpistolets
  • 2 avocado’s
  • 150 g grijze garnalen
  • ½ kg witte asperges
  • 2 cookmates hollandaisesaus + 200 ml water
  • mespuntje cayennepeper
  • 1 el citroensap
  • grof zout

 

Aan de slag!

  • Schil de asperges en kook of stoom ze beetgaar.
  • Snijd de pistolets in twee en bak ze nog even krokant in de oven.
  • Pocheer de eieren. Zet een hoge pot water op het vuur met een flinke scheut natuurazijn. Laat het water tot net onder het kookpunt komen en roer erin met een garde tot je een kolk krijgt in het midden. Pocheer de eieren één voor één door ze eerst voorzichtig in een tasje te doen en daarna in het draaiend water te gieten. Laat ze er twee tot drie minuten in en haal ze er daarna voorzichtig uit met een schuimspaan. Laat ze uitlekken op wat keukenpapier.
  • Snijd de avocado’s in twee, haal de pit eruit en verwijder de schil.
  • Leg de asperges op het bord. Per bordje leg je de twee helften van het broodje met daarop avocado en twee gepocheerde eieren.
  • Kook de hollandaisesaus op en werk deze af met cayenne en citroen. Overgiet het bordje met de saus en strooi er garnalen over.
  • Werk de asperges en het eitje af met wat grof zout.

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!