Spaghetti alla puttanesca

Er zijn verschillende versies te vinden waar de naam “alla puttanesca” zijn oorsprong heeft. Hier ga ik mij aldus niet aan wagen. 😅 Voor mij is dit bordje weer op en top Italië. Weinig ingrediënten maar enorm veel smaak. Deze pasta maak je in een half uurtje tijd. Ideaal als het eens wat sneller mag gaan. Probeer ook ansjovis van goede kwaliteit te kopen. Dit zorgt voor een enorm verschil. Vergeet het bordje niet af te werken met nog een extra drizzle van onze overheerlijk olijfolie!

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 g spaghetti
  • 2 dikke sjalotten (in halve ringen gesneden)
  • 2 tenen look (versnipperd)
  • 50 g kappertjes (grof gehakt)
  • 70 g gezouten ansjovis (grof gehakt)
  • 100 g zwarte olijven (grof gehakt)
  • olijfolie
  • 750 g tomaten (geëmondeerd, pitjes eruit en in blokjes gesneden)
  • peper
  • handvol fijngehakte bladpeterselie
  • parmezaanse kaas
  • enkele steelkappertjes

 

Aan de slag!

  • Kook de pasta al dente in ruim gezouten water.
  • Begin ondertussen aan de saus. Zet een sauteuse op het vuur met een flinke bodem olijfolie. Dit zal ook een deel van de saus zijn dus wees niet te zuinig.
  • Stoof de sjalotten, look, kappertjes, ansjovis en olijven aan. De ansjovis zal een beetje smelten.
  • Voeg nu de tomatenblokjes toe en laat nog kort meegaren.
  • Kruid met flink wat peper.
  • Voeg 3 cookmates van het pasta-kookwater toe en giet hem daarna af.
  • Roer de pasta onder de saus en bestrooi met de peterselie.
  • Werk het bordje af met enkele steelkappertjes en wat parmezaanse kaas.

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!