Spaghetti alle Vongole

Dit gerecht is één van mijn favoriete Italiaanse klassiekers. De pasta met venusschelpen is overheerlijk in al zijn eenvoud en is in 10 minuutjes klaar. Pure smaken waar de Italiaanse keuken voor staat. Vergeet deze spaghetti niet te serveren met een koud glas witte wijn. Viva Italia! 

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 g spaghetti
  • 1 kg vongole
  • 100 ml olijfolie
  • 2 sjalotten (fijngesnipperd)
  • 3 tenen look (fijngesnipperd)
  • 50 ml witte wijn
  • klontje boter
  • peper
  • handvol fijngesnipperde bladpeterselie

 

Aan de slag!

  • Spoel de vongole 3 keer in flink gezouten water.
  • Kook de pasta al dente en zet ondertussen een sauteuse op het vuur met de olijfolie.
  • Wanneer de olie heet is voeg je de vongole, sjalot, look en witte wijn toe. Zet een deksel op de pan. Laat enkele minuten garen op een heet vuur. Zet het vuur af als de schelpen open gaan.
  • Voeg een klein scheutje van het pasta-kookwater toe alsook de koude boter.
  • Giet de spaghetti af en doe deze bij de schelpen. Zet alles onder elkaar en geef nog een flinke draai van de pepermolen. Werk af met peterselie.

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!