Liselotte’s recepten

Zoek je een recept voor een hoofdgerecht, een voorgerecht of een ontbijt?
Neem dan snel een kijkje tussen de heerlijke recepten uit De keuken van Liselotte.

Blog

Categorieën

Ovenschotel van witloof en peer

Ovenschotel van witloof en peer

Een paar dagen geleden werden de laatse peren van mijn boompjes geplokken. Maar wat doe je met zoveel peren als de kelder nog vol chutney en confituur staat van vorig jaar?! Dit najaar heb ik dan ook gekozen voor de uitdeelmethode. Ook voldoening gevend en net iets...

Thaise mosselen

Thaise mosselen

Dat mosselen ontzettend veelzijdig zijn zal niemand nog verbazen. Toch blijven veel mensen in de klassiekers zoals natuur, witte wijn en lookroom hangen. Ben jij iemand waarvan de smaak best wel wat explosiever mag zijn? Probeer dan dit makkelijk recept voor Thaise...

Torentje van rode biet en gerookte zalm

Torentje van rode biet en gerookte zalm

De komende dagen mogen we genieten van zomers weer en misschien zoek je wel wat culinaire inspiratie. Dit kleurijk torentje oogt niet enkel vrolijk en zomers maar de smaken en texturen zijn ook perfect in balans. Zorg ervoor dat de rode biet nog wat bite heeft zodat...

Worstenbroodjes

Worstenbroodjes

Wanneer ik buiten kijk en het gezellig herfsttafereel aanschouw lijkt het me het perfect moment om dit recept te delen. Vers gebakken worstenbroodjes zijn dan ook de superhelden van de bakkerswereld klaar om je smaakpapillen te redden van saaiheid en honger. Want...

Kantonese varkenswangetjes

Kantonese varkenswangetjes

Ondertussen zijn we wel zover dat varkenswangen bij menig hobbykok op tafel hebben gestaan. Allicht ontbrak hier de gedweepte combinatie met peperkoek niet. Daarom wil ik het even over een andere boeg gooien en dit super sappig stoofvlees op een meer gedurfde manier...

Komkommersalade met dille

Komkommersalade met dille

Vandaag gaan we voor een eenvoudige, goedkope, gezonde maar vooral lekkere salade die ideaal is als bijgerecht voor de barbecue dit weekend. (Hebben jullie het weerbericht gezien?!) Eerst gaan we de komkommer geruime tijd marineren zodat de zoetzure smaken goed kunnen...

Asperges met bieslooksaus en kwarteleitjes

Asperges met bieslooksaus en kwarteleitjes

Omdat het niet altijd ingewikkeld hoeft te zijn, presenteer ik hier mijn kortse recept ooit. Maar geef toe...wat een aantrekkelijk voorgerechtje om aan je gasten voor te schotelen. Belangrijk is dat je de asperges niet te gaar kookt en dat de eitjes een mooi krokant...

Gehaktbrood met ei en asperge

Gehaktbrood met ei en asperge

Diegenen die nog met een klein paniekske zitten voor de paasbrunch zondag wil ik graag uit de nood helpen. Zeg nu zelf...hoe goed ziet dit gehaktbroodje eruit?! Helemaal in het paasthema met de eitjes en asperges én perfect op voorhand te bereiden. Je kan dit...

Gehaktballen met prei in kaassaus

Gehaktballen met prei in kaassaus

Laat je vandaag verleiden door de heerlijke geur van prei en gehaktballen die uit je oven komt. Ben je een liefhebber van hartige maaltijden, een fan van kaas, of gewoon op zoek naar een nieuwe favoriete ovenschotel...dit recept zal zeker aan je verwachtingen voldoen....

Kip met orzo, spinazie en champignons

Kip met orzo, spinazie en champignons

Ben je op zoek naar een eenvoudig en smaakvol gerecht om dit weekend voor je gezin of gasten te serveren? Probeer dan dit heerlijk eenpansgerecht met orzo, sappige stukjes kip en verse spinazie. Dit receptje is niet alleen makkelijk te bereiden maar zit ook boordevol...

Gehaktballen in pittige uiensaus en porto

Gehaktballen in pittige uiensaus en porto

Vandaag blijven we lekker in de winterse sfeer met deze sappige gehaktballen in een decadente portosaus. De smaken zijn zo intens dat het wel eens zou kunnen zijn dat je smaakpapillen een staande ovatie geven. Ben je ook klaar om een reeks complimenten in ontvangst te...

Categorieën

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!