Asperges met bieslooksaus en kwarteleitjes

Omdat het niet altijd ingewikkeld hoeft te zijn, presenteer ik hier mijn kortse recept ooit. Maar geef toe…wat een aantrekkelijk voorgerechtje om aan je gasten voor te schotelen. Belangrijk is dat je de asperges niet te gaar kookt en dat de eitjes een mooi krokant randje hebben. Dit smakelijk lente-gerecht tover je in 20 minuutjes op tafel.

Ingrediënten voor dit recept

  • 12 witte asperges
  • 12 kwarteleitjes
  • 3 cookmates (6el) hollandaisesaus
  • boter
  • cayennepeper
  • 2 el citroensap
  • 3 el versnipperde bieslook
  • enkele pluksels kervel

 

Aan de slag!

  • Schil de asperges en kook of stoom ze beetgaar. Kruid ze wat extra bij met zout indien je ze gestoomd hebt. Kook ze anders in gezouten water.
  • Doe 300 ml van het kookvocht (of water) in een pannetje met de hollandaisesaus. Breng al roerend aan de kook en werk af met een klontje boter, een snufje cayennepeper, citroensap en bieslook.
  • Bak de kwarteleitjes in bruisende boter en kruid ze met peper en zout.
  • Dresseer de bordjes zoals op de foto en werk af met kervel.

Deze producten zijn onmisbaar voor dit recept

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!