Tartaar van asperges met tuinbonen en gerookte zalm

Wanneer je vandaag buiten kijkt zou je misschien kunnen twijfelen maar toch zitten we volop in de lente. Met andere woorden…hoog tijd om nog eens een leuk receptje met asperges te delen. Met deze tartaar van asperges breng je dan ook het zonnetje op je bord. In dit gerecht combineer ik het witte goud met een crème van tuinbonen, gerookte zalm en wordt er afgewerkt met een eitje en zeste van citroen. Alle componenten lenen zich perfect om op voorhand te maken zodat dit het ideale voorgerecht is wanneer je dit weekend gasten ontvangt. Zin gekregen om deze blikvanger uit te proberen?

Ingrediënten voor dit recept

 • 1 kg witte asperges
 • 450 g tuinbonen (diepvries)
 • 200 ml volle room
 • 2 kl kruidenzout
 • 5 g dille (+ enkele takjes extra voor de afwerking)
 • 3 el sushi azijn
 • peper
 • 1 groene appel
 • 125 ml zure room
 • cayennepeper
 • 250 g warm gerookte zalm (moot in stukken getrokken)
 • 4 hardgekookte eieren
 • citroenzeste
 • olijfolie

 

Aan de slag!

 • Kook of stoom de asperges beetgaar. Zorg dat ze zeker nog de nodige bite hebben. Houd enkele topjes opzij voor de afwerking en snijd de rest van de asperges in blokjes. Leg deze in een vergiet en laat ze goed uitlekken. Dep ze eventueel nog wat droger met een keukenhanddoek.
 • Kook de tuinbonen 3 minuten. Giet ze daarna af en spoel ze met koud water. Dop de boontjes door ze uit hun vliesje te halen. Houd enkele boontjes opzij voor de afwerking. Mix de bonen met 200 ml room, kruidenzout, dille, sushi azijn en peper tot een gladde crème.
 • Snijd de appel in blokjes. Laat de schil eraan voor de kleur. Meng de appel met de asperges en zure room. Breng op smaak met wat cayennepeper en zout.
 • Snijd de eitjes fijn en kruid ze met een klein beetje zout en peper.
 • Dresseer het bord. Verdeel eerst een laagje van de tuinbonencrème over een bord en zet hierop een serveerring. Leg een laagje van de zalm in het ringetje. Hierop komt de aspergetartaar met daarboven de eitjes.
 • Werk af met enkele aspergekopjes, tuinboontjes, peper, dille, citroenzeste en olijfolie.

Deze producten zijn onmisbaar voor dit recept

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!