Diegenen die nog met een klein paniekske zitten voor de paasbrunch zondag wil ik graag uit de nood helpen. Zeg nu zelf…hoe goed ziet dit gehaktbroodje eruit?! Helemaal in het paasthema met de eitjes en asperges én perfect op voorhand te bereiden. Je kan dit vleesbrood zowel warm, lauw of koud serveren. De overschotjes, als die er al zijn, leg je de volgende dag tussen een pistolet met een flinke lepel mosterd. Fijn paasweekend allemaal!
Ingrediënten voor dit recept
- 1 kg gehakt
- 1 el grillmix
- 2 eieren
- 6 el chapelure
- 1 kl paprikapoeder
- 2 el verse dragon
- handvol erwtjes (diepvries)
- 5 hardgekookte eieren
- 200 g groene aspergepunten.
- 1 ui
- olijfolie
- 1 chilipeper
- 2 tenen look
- 1 rode paprika
- 1 el rundsbouillon
- peper
- 250 g ontbijtspek
- barbecuesaus
Aan de slag!
- Meng het gehakt met grillmix, 2 eieren, chapelure, paprikapoeder, dragon en erwtjes.
- Kook of stoom de asperges beetgaar.
- Versnipper de ui, chilipeper en look en stoof dit aan in olijfolie. Snijd de paprika in blokjes en voeg toe. Kruid met peper en rundsbouillon. Meng dit alles onder het gehakt.
- Neem een bakplaat en bekleed deze met bakpapier. Verdeel het gehakt over het papier en leg er de asperges op. Leg nu de hardgekookte eitjes in het midden op een rij. Plooi het gehakt eroverheen met behulp van het bakpapier. Leg er plakjes ontbijtspek over. Dek af met zilverpapier.
- Zet het vleesbroodje nu 30 minuten in een oven van 180°.
- Haal het zilverpapier eraf en zet nog 25 minuten terug.
- Haal het gehaktbrood uit de oven en smeer de bovenkant in met barbecuesaus. Zet nog tien minuten terug in de hete oven.
- Serveer warm, lauw of koud.