Gehaktballen met prei in kaassaus

Laat je vandaag verleiden door de heerlijke geur van prei en gehaktballen die uit je oven komt. Ben je een liefhebber van hartige maaltijden, een fan van kaas, of gewoon op zoek naar een nieuwe favoriete ovenschotel…dit recept zal zeker aan je verwachtingen voldoen. Of je nu een doorwinterde chef-kok bent of een beginnende keukenprins(es), dit hartverwarmend gerecht is eenvoudig te maken en zal iedereen aan tafel gelukkig stemmen.

Ingrediënten voor dit recept

  • 4 dikke preien
  • 1 kg gehakt
  • 1 ei
  • 1 el currypoeder
  • 1 el grillmix
  • 50 g chapelure
  • 1 sjalot (fijngesnipperd)
  • boter
  • 500 ml volle melk
  • 2 cookmates witte saus
  • 200 g geraspte kaas
  • 20 g fijngehakte peterselie
  • 1 el citroensap

 

Aan de slag!

  • Snijd het wit van prei in stukken van ongeveer een 6 à 7 cm. Spoel de stukken goed onder stromend water.
  • Stoom of kook de stukken prei beetgaar. Laat ze goed uitlekken en duw het overtollig vocht eruit wanneer ze wat zijn afgekoeld. Kruid de stukken met peper en zout.
  • Meng het gehakt met ei, currypoeder, grillmix, chapelure en sjalot. Rol er niet al te kleine gehaktballen van. Korst de gehaktballen in hete boter. Ze moeten niet gaar zijn.
  • Neem een ovenschotel en leg er de gehaktballen en stukken prei in.
  • Meng de melk met de witte saus en breng aan de kook. Wanneer de saus kookt voeg je 170 g geraspte kaas toe en een extra draai peper. Werk de saus af met citroensap en peterselie.
  • Giet de saus over de gehaktballen en prei. Bestrooi met de overige 30 g geraspte kaas. Dek af met zilverpapier en zet de schotel 15 minuten in een oven van 180°. Verwijder het zilverpapier en laat opnieuw 15 minuten verder bakken zodat de bovenkant mooi kleurt.
  • Serveer met een aardappelbereiding naar keuze.

Deze producten zijn onmisbaar voor dit recept

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!