Bonensalade met krieltjes en ansjovis

Vandaag is het tijd voor een receptje met onze echte, onvervalste comfort-food van eigen bodem, aardappeltjes! We maken een heerlijk smaakvolle salade met krieltjes in de schil, boontjes en ei. Het wordt een variant op de aardappelsalade waarvan in ieder huishouden wel een eigen versie gemaakt wordt. Deze keer maken we ze een tikkeltje specialer (lees: smaakvoller) door ansjovis te laten smelten bij het aanstoven van de ui, waardoor we een smaakbom aan umami toevoegen aan dit klassieke gerecht! Geniet ervan!

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 g krieltjes
  • 350 g prinsessenboontjes
  • 2 uien
  • 20 g uitgelekte ansjovis (gezouten)
  • 4 gekookte eitjes
  • 2 el kappertjes
  • 2 el grofgehakte olijven
  • peper
  • 100 g melk
  • 30 g olijfolie
  • 20 g french dressing
  • 50 g mayonaise
  • 10 g mosterd 

Aan de slag!

  • Kook of stoom de krieltjes.
  • Kook of stoom de boontjes beetgaar.
  • Snijd de uien in halve ringen en stoof ze zacht in een flinke scheut olijfolie. Voeg de ansjovis toe en laat deze smelten tussen de uien. Kruid met peper.
  • Meng de aardappelen met de bonen, uien, kappertjes en olijven.
  • Maak de dressing. Zet een kommetje op een weegschaal en meet de melk, olijfolie en french dressing. Klop even tot een gebonden sausje met een garde. Voeg nu de mayonaise en mosterd toe. Kruid met wat extra peper.
  • Giet de helft van de dressing over de salade en zet ondereen.
  • Snijd de eitjes doormidden en verdeel ze over de schotel. Serveer de extra dressing apart voor de liefhebbers van meer saus.
  • Serveer de salade lauw of op kamertemperatuur.

Deze producten zijn onmisbaar voor dit recept

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!