Komkommersalade met dille

Vandaag gaan we voor een eenvoudige, goedkope, gezonde maar vooral lekkere salade die ideaal is als bijgerecht voor de barbecue dit weekend. (Hebben jullie het weerbericht gezien?!) Eerst gaan we de komkommer geruime tijd marineren zodat de zoetzure smaken goed kunnen intrekken. Daarna verwijderen we het overtollig vocht en voegen we sjalot, radijsjes, dille en kappertjes toe om onze salade net dat tikkeltje extra te geven. De overschot (als die er al is) leg je de volgende dag op een vers gebakken pistolet! 

Geniet van jullie verlengd weekend en van deze overheerlijke komkommersalade met dille!

Ingrediënten voor dit recept

  • 2 grote komkommers
  • 3 cookmates (of 6 el) french dressing
  • 1 bussel radijsjes
  • 1 sjalot
  • 100 g Griekse yoghurt
  • 20 g mayonaise
  • 1 el kruidenzout
  • 1 el classic dressing
  • 1 el honing
  • 50 g zoetzure augurken
  • 10 g dille
  • 1 el kappertjes
  • peper
  • zure room

 

Aan de slag!

  • Snijd de komkommers in dunne plakken. Bestrooi met de french dressing en hussel alles goed onder elkaar. Laat de komkommers minstens 2 uur marineren.
  • Snijd de radijsjes zeer fijn. Gebruik hiervoor best een mandoline.
  • Versnipper het sjalotje.
  • Meng de yoghurt met mayonaise, kruidenzout, classic dressing en honing.
  • Nijp het vocht zoveel mogelijk uit de komkommers en doe ze in een kom samen met de radijsjes en sjalot. Roer de saus onder de komkommersalade.
  • Snijd de augurken in stukjes hak de dille grof. Roer deze samen met de kappertjes onder de salade.
  • Werk af met een flinke draai peper en een toef zure room.

Deze producten zijn onmisbaar voor dit recept

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!