Kantonese varkenswangetjes

Ondertussen zijn we wel zover dat varkenswangen bij menig hobbykok op tafel hebben gestaan. Allicht ontbrak hier de gedweepte combinatie met peperkoek niet. Daarom wil ik het even over een andere boeg gooien en dit super sappig stoofvlees op een meer gedurfde manier bereiden. Het moet immers niet altijd op onze klassiek Vlaamse wijze zijn, toch?! We gaan de Oosterse toer op met smaken zoals miso, gember, citroengras en steranijs. Tijdens het koken vult het huis zich langzaam maar zeker met de belofte van een heerlijke, deugddoende maaltijd. Echt een must try mensen! Hou je van stevige en spannende smaken probeer dan zeker dit onweerstaanbaar recept uit!

Ingrediënten voor dit recept

  • 1,5 kg varkenswangen (gehalveerd)
  • boter
  • 3 uien
  • 2 tenen look
  • 2 chilipepers
  • 2 aubergines
  • potje rundsfond (240ml)
  • 1 el rundsbouillon
  • 1 el fijngehakte gember
  • 2 el witte miso
  • 2 steranijsjes
  • 2 stengels citroengras (gekneusd)
  • 210 g hoisin saus
  • 2 el gourmetsaus
  • sap van 1 limoen
  • peper
  • lente-uitjes
  • koriander (voor de liefhebbers)
  • handvol pindanootjes

 

Aan de slag!

  • Bak de helft van de varkenswangen aan in bruisende boter. Kruid met peper en zout.
  • Haal ze uit de stoofpot en blus de pan met het potje rundsfond en roer het aanbaksel los. Giet de fond bij de varkenswangen. Smelt opnieuw een klontje boter en bak de tweede helft aan. Haal het vlees uit de pan.
  • Snijd de uien grof en versnipper de chilipepers en look. Stoof deze aan in dezelfde pot. Snijd de aubergines in niet te kleine stukken. Voeg ze samen met de gember toe aan de uien. Stoof aan en kruid met rundsbouillon.
  • Voeg de miso toe.
  • Het vlees mag samen met de fond bij de groentjes. Vul het bokaaltje van de fond met water en giet dit bij het geheel.
  • Voeg steranijs, citroengras en hoisin saus toe.
  • Zet de stoofpot (onder deksel) gedurende 2 uurtjes in een oven van 150°.
  • Haal de pot uit de oven en zet deze even terug op het vuur.
  • Roer de gourmetsaus los in een likje water en voeg dit toe aan het vlees. Laat even meekoken voor de binding. Werk royaal af met peper en voeg het limoensap toe.
  • Werk het bordje af met fijngesnipperde lente-uitjes, pindanootjes en wat koriander.
  • Serveer met rijst en groene groentjes zoals broccoli en boontjes.

Deze producten zijn onmisbaar voor dit recept

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!