Wanneer ik buiten kijk en het gezellig herfsttafereel aanschouw lijkt het me het perfect moment om dit recept te delen. Vers gebakken worstenbroodjes zijn dan ook de superhelden van de bakkerswereld klaar om je smaakpapillen te redden van saaiheid en honger. Want laten we eerlijk zijn…een warm worstenbroodje met een knapperig korstje, sappig vlees en in dit recept net een extra toets van gember, chili en komijn tovert zelfs een glimlach op het gezicht van de meest doorwinterde pessimist!
Laat ze smaken!
Ingrediënten voor dit recept
- 500 g gemengd gehakt
- saffloerolie
- 2 sjalotten
- 2 tenen look
- 1 stukje gember (2cm)
- 1 rode chilipeper
- 1 kl komijnpoeder
- 3 eieren
- 1 el grillmix
- 3 el fijngehakte peterselie
- 1 el tomatenketchup
- 2 cookmates chapelure
- 10 vierkante plakjes bladerdeeg (versafdeling)
Aan de slag!
- Versnipper de sjalot, look en chilipeper. Hak de gember fijn. Stoof dit zacht in wat saffloerolie. Bestrooi met komijnpoeder en laat even meebakken. Doe dit in een kom.
- Doe het gehakt bij de uitjes met 1 volledig ei en 1 eidooier. Meng samen met de grillmix, peterselie, ketchup en chapelure.
- Neem een stukje bladerdeeg en leg er, in het midden, een hoopje (worstje) gehaktmengsel op. Rol het deeg op als een broodje met de sluiting onderaan.
- Snijd er zachtjes enkele kervingen in met een aardappelmesje. (niet helemaal door het deeg) Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Meng nog 1 dooier met een klein scheutje water. Wrijf hiermee de bovenkant in.
- Zet de worstenbroodjes nu +- 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200°.