Kip met orzo, spinazie en champignons

Ben je op zoek naar een eenvoudig en smaakvol gerecht om dit weekend voor je gezin of gasten te serveren? Probeer dan dit heerlijk eenpansgerecht met orzo, sappige stukjes kip en verse spinazie. Dit receptje is niet alleen makkelijk te bereiden maar zit ook boordevol smaak en voedingsstoffen. Dat er amper afwas voor je zal klaarstaan is natuurlijk ook mooi meegenomen. Sowieso wordt deze one pot wonder een hit!

Ingrediënten voor dit recept

 

Aan de slag!

  • Zet een stoofpot op het vuur en laat een scheutje saffloerolie heet worden.
  • Bak de kip aan en kruid met peper en zout.
  • Haal de kip uit de pot en voeg indien nodig terug een scheutje olie toe. Snijd de ui en selder in stukjes en stoof deze aan. Versnipper de look en snijd de champignons in plakjes. Voeg ook deze toe. Kruid met peper en groentebouillon.
  • Voeg de witte wijn toe samen met de gevogeltefond en room. De kip mag ook terug in de pot. Laat 75 minuten zeer zachtjes pruttelen onder een deksel.
  • Kruid met kippenbouillon.
  • Voeg nu de orzo toe en roer regelmatig over de bodem zodat deze niet gaat plakken. Voeg indien nodig een lekje water toe.
  • Als de orzo beetgaar is roer je er beetje bij beetje de spinazie onder. Draai nogmaals aan de pepermolen.
  • Werk het bordje af met wat versgeraspte parmezaan.

Deze producten zijn onmisbaar voor dit recept

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!