Dit is een receptje dat je zeker eens moet uitproberen. Het is namelijk next level lekker! Krokante toast van zuurdesem, mosselen, venkel en chorizoboter. De textuur van de boter doet een beetje denken aan een Franse rillettes en de combinatie van smaken hebben zich...
Liselotte’s recepten
Zoek je een recept voor een hoofdgerecht, een voorgerecht of een ontbijt?
Neem dan snel een kijkje tussen de heerlijke recepten uit De keuken van Liselotte.
Blog
Kip met currysaus en ananas
Botermalse kip, knapperige groentjes, romige currysaus en zoete ananas. Een simpel doordeweeks gerecht waar iedereen fan van is hier aan tafel. Moest er nog wat van overblijven kan je het de volgende dag meenemen als lunch. Veel beter dan een boterham met kaas....
Hotdog met crunchy groentjes en sriracha
Vandaag maken we de hotdog weer helemaal trendy met deze luxe variant. De groentjes heb ik gemarineerd maar ze blijven krokant en het sausje op basis van sriracha geeft een licht pikantje op het einde. Hier wil je toch gewoon je tanden in zetten!!Ingrediënten voor dit...
Kruidensalade met gegrilde perzik en sausje van avocado en geitenkaas
Op deze zonnige dag inspireer ik jullie graag met deze rijkelijke salade. De perzik combineert zalig met de geitenkaas en ham. De pistachenootjes zorgen dan weer voor wat extra crunch. Zin gekregen in deze zomerse lunch?Ingrediënten voor dit recept 2 rijpe avocado’s...
Penne met geroosterde bloemkool, champignons en comté
Bijna 1 september...opnieuw wat regelmaat in de keuken. Deze lekkere pasta vraagt niet veel van je tijd en is toch weer eens iets anders dan de typische bolognesesaus. In de saus zit onze bospaddenstoelensoep verwerkt. Deze combineert heel goed met de geroosterde...
Giouvetsie
Giouvetsie is een gekende Griekse stoofpot met overheerlijke specerijen. In dit recept maak ik deze met rundsvlees maar je kan ook perfect lamsvlees of kip gebruiken. Wat wel typisch is aan dit gerecht is dat je de orzo (griekse pasta) in de saus laat meegaren. Over...
Grieks scampi potje met ouzo en orzo
Met dit recept gaan we de Griekse toer op. Voor de saus gaan we aan de slag met venkel, ouzo en geroosterd venkelzaad. Voor de frisse toets werk ik de potjes af met feta. Je kan dit gerechtje perfect als voor- of hoofdgerecht serveren. Hou je van extra spicy? Gebruik...
Salade van cavaillon, mozzarella en spek
Vandaag een gerechtje geïnspireerd op een recept in het Delicious magazine van deze week. Ik had namelijk nog een cavaillon in de fruitschaal liggen en maakte er dit zomers bordje mee. Het is een heel crunchy gerecht en het zoete van de meloen gaat geweldig samen met...
Gevulde pistolet
Vandaag leg ik mijn student in de watten met een origineel ontbijtje. Eigenlijk is het spek met eieren en kaas maar dan anders...😜 Ook een leuk ideetje voor het volgende paasontbijt. Ingrediënten voor dit recep 4 pistolets 4 eieren 4 stukjes camembert 12 plakjes...
Zuurdesemtoast met geitenkaas, geroosterde tomaat en burrata
Sommige gerechten hebben niet veel inleiding nodig. Krokante toast, zoetzure tomaatjes, geitenkaas en romige burrata. What's not to love? Ben je niet zo'n fan van geitenkaas gebruik dan roomkaas in de plaats. Ingrediënten voor dit recept 4 toasten 500 g kerstomaatjes...
Hapje van komkommer, makreel en vadouvan
Vadouvan is een Indiase kruidenmengeling met Franse invloeden. Het zou het jongere broertje van onze welbekende curry kunnen zijn. Ondertussen vind je deze gewoon in de supermarkt dus probeer het zeker een keertje uit. In dit hapje ga ik voor crunch en creamy. Het...
Lentesalade met asperges, gepocheerde kip en currydressing
Met een kleine knipoog naar de caesar salade serveren we vandaag deze lentesalade met asperges, kip en currydressing. Een lichte lunch boordevol knapperige groenten en een rijkelijke dressing. Ideaal als je nog een restje asperges van de vorige dag zou overhebben. Als...
Plaattaart met zoete aardappel, feta en rode biet
Als kind kon ik niet bekoord worden door rode bietjes...nu ben ik er verzot op. Ze zijn niet enkel super gezond maar zien er ook prachtig uit. Net zoals in dit kleurrijk gerechtje waar ik ze combineer met zoete aardappel en feta. What's not to love?! Deze plaattaart...
Linguine met witloof en gehaktballetjes
Pasta met gehaktballetjes...altijd een winnaar! Mijn zoon houdt niet van witloof maar deze keer heb ik geen klachten gehoord...integendeel. Dit eenpansgerecht maak je super snel klaar en vergt geen kunde. Ideaal om snel in elkaar te flansen op een drukke...
Rundsstoofpotje met oesterzwammen en zwarte bonen
Wat me opvalt in supermarkten is dat ze daar meestal heel mager stoofvlees verkopen. Doe jezelf een plezier en laat je adviseren door een goede slager. Zorg dat aan het vlees voldoende vet zit. Alleen dan zal je ook lekker en mals vlees krijgen. Het vet bak en stoof...
Pasta met beukenzwammen, feta en pompoensaus
Vandaag gaan we voor een vegetarische pasta. Groenten zijn zo veelzijdig en in dit gerecht fungeren ze perfect als saus. De pompoen is geroosterd in de oven wat voor een extra smaakbeleving zorgt. De spaghetti wordt afgewerkt met kort gebakken beukenzwammen en crunchy...
Havermoutkoekjes met pinda en banaan
Deze koekjes zijn het gezonde alternatief voor wanneer je trek hebt in iets zoet maar toch de snoepkast niet wil plunderen. Ze zijn zeer voedzaam en bevatten geen toegevoegde suiker. De bananen zorgen voor de zoete toets. Daarom is het belangrijk dat ze goed rijp...
Skrei met prei en eryngii noedels
Eryngii paddenstoelen worden ook koningsoesterzwammen genoemd en zijn wel een kleine 10 cm groot. Ze zijn zeer stevig en ideaal om te bakken of te grillen. In dit recept snijd ik er sliertjes van en bak ik ze daarna op tot noedels. Echt super lekker en nog eens...
Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!