Liselotte’s recepten

Zoek je een recept voor een hoofdgerecht, een voorgerecht of een ontbijt?
Neem dan snel een kijkje tussen de heerlijke recepten uit De keuken van Liselotte.

Blog

Categorieën

Kip met currysaus en ananas

Kip met currysaus en ananas

Botermalse kip, knapperige groentjes, romige currysaus en zoete ananas. Een simpel doordeweeks gerecht waar iedereen fan van is hier aan tafel. Moest er nog wat van overblijven kan je het de volgende dag meenemen als lunch. Veel beter dan een boterham met kaas....

Hotdog met crunchy groentjes en sriracha

Hotdog met crunchy groentjes en sriracha

Vandaag maken we de hotdog weer helemaal trendy met deze luxe variant. De groentjes heb ik gemarineerd maar ze blijven krokant en het sausje op basis van sriracha geeft een licht pikantje op het einde. Hier wil je toch gewoon je tanden in zetten!!Ingrediënten voor dit...

Giouvetsie

Giouvetsie

Giouvetsie is een gekende Griekse stoofpot met overheerlijke specerijen. In dit recept maak ik deze met rundsvlees maar je kan ook perfect lamsvlees of kip gebruiken. Wat wel typisch is aan dit gerecht is dat je de orzo (griekse pasta) in de saus laat meegaren. Over...

Salade van cavaillon, mozzarella en spek

Salade van cavaillon, mozzarella en spek

Vandaag een gerechtje geïnspireerd op een recept in het Delicious magazine van deze week. Ik had namelijk nog een cavaillon in de fruitschaal liggen en maakte er dit zomers bordje mee. Het is een heel crunchy gerecht en het zoete van de meloen gaat geweldig samen met...

Gevulde pistolet

Gevulde pistolet

Vandaag leg ik mijn student in de watten met een origineel ontbijtje. Eigenlijk is het spek met eieren en kaas maar dan anders...😜 Ook een leuk ideetje voor het volgende paasontbijt. Ingrediënten voor dit recep 4 pistolets 4 eieren 4 stukjes camembert 12 plakjes...

Zuurdesemtoast met geitenkaas, geroosterde tomaat en burrata

Zuurdesemtoast met geitenkaas, geroosterde tomaat en burrata

Sommige gerechten hebben niet veel inleiding nodig. Krokante toast, zoetzure tomaatjes, geitenkaas en romige burrata. What's not to love? Ben je niet zo'n fan van geitenkaas gebruik dan roomkaas in de plaats. Ingrediënten voor dit recept 4 toasten 500 g kerstomaatjes...

Hapje van komkommer, makreel en vadouvan

Hapje van komkommer, makreel en vadouvan

Vadouvan is een Indiase kruidenmengeling met Franse invloeden. Het zou het jongere broertje van onze welbekende curry kunnen zijn. Ondertussen vind je deze gewoon in de supermarkt dus probeer het zeker een keertje uit. In dit hapje ga ik voor crunch en creamy. Het...

Linguine met witloof en gehaktballetjes

Linguine met witloof en gehaktballetjes

Pasta met gehaktballetjes...altijd een winnaar! Mijn zoon houdt niet van witloof maar deze keer heb ik geen klachten gehoord...integendeel. Dit eenpansgerecht maak je super snel klaar en vergt geen kunde. Ideaal om snel in elkaar te flansen op een drukke...

Havermoutkoekjes met pinda en banaan

Havermoutkoekjes met pinda en banaan

Deze koekjes zijn het gezonde alternatief voor wanneer je trek hebt in iets zoet maar toch de snoepkast niet wil plunderen. Ze zijn zeer voedzaam en bevatten geen toegevoegde suiker. De bananen zorgen voor de zoete toets. Daarom is het belangrijk dat ze goed rijp...

Categorieën

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!