Soep mag zeker niet ontbreken tijdens de feestdagen. Je kan deze gang perfect op voorhand maken zodat jij die avond gezellig bij de gasten kan vertoeven. Probeer het soepje wel wat te pimpen. Hier werk ik ze af met coquille, paddenstoeltjes, amandelschaafsels en...
Liselotte’s recepten
Zoek je een recept voor een hoofdgerecht, een voorgerecht of een ontbijt?
Neem dan snel een kijkje tussen de heerlijke recepten uit De keuken van Liselotte.
Blog
Brioche met kingkrab en limoen
De definitie van "de eerste indruk": De manier waarop je over iets of iemand denkt als je er nog niet veel over weet. Wel...met dit hapje ga je de lat meteen hoog leggen ook al is het super makkelijk te maken. Dat moeten de gasten natuurlijk niet weten...🤫 Het is niet...
Rundsstoofpotje met paddenstoelen en witte bonen
Het cliché zegt dat wanneer we iets goed te maken hebben, we dit best met bloemen doen. I beg to differ! Als je iets goed te maken hebt doe dat dan alstublieft met deze stoofpot. Het zal een zalvende werking hebben op elk bitsig gesprek en gaat zonder twijfel de...
Spaghetti met broccolisaus en gevulde gehaktballetjes
Hoe cool is deze foto!! Zeg nu zelf...dit wil je toch eten!! 😂 De balletjes zijn gevuld met mozzarella en de saus is gemaakt van broccoli, Boursin en walnoten. Love this one!! Ingrediënten voor dit recept 600 g gehakt 1 el fijngehakte peterselie 1 eidooier 1 kl...
Pannenkoekjes met spinazie en courgette
Et voilà, daar zet je dan plots deze groene pannenkoekjes op tafel. Zeg nu zelf...toch vééééél mooier dan onze welbekende bleke variant. 😜 Je serveert deze blikvangers met een frisse toets van zure room en limoen. Oh yes...don't mind if i do...🤤 Ingrediënten voor dit...
Perencakejes
Deze perencupcakes zijn echt super lekker. Ze blijven extra sappig daar ik rijpere peren gebruikt heb. Ook heb ik een deeltje van de boter vervangen door olijfolie en in plaats van suiker nam ik Zusto. Het verschil proef je echt niet zoals je vaker wel hebt met...
Hongaarse Goulash
Vandaag op het menu...het stoofvlees van de Hongaren! Deze stoofpot zal je troost bieden in deze koude herfstperiode en je de nodige kracht geven om het vol te houden tot de lente. 😜 Vergeet er zeker de zure room niet bij te serveren...dit is immers geen detail of...
Pasta met boerenkool en pancetta
Wat ben ik blij om dit recept met jullie te kunnen delen. Deze saus van boerenkool is echt zooo verschrikkelijk lekker. Please try this one!!! Ingrediënten voor dit recept ½ kg boerenkool (fijngesneden) 30 g pijnboompitten 100 parmezaanse kaas + wat extra voor de...
Courgettesoep met erwt, basilicum en munt
Dit soepje maak ik regelmatig als hapje als er gasten komen. Het heeft enorm veel frisheid door de munt en citroen maar is ook lekker romig door de ricotta. Ook de flashy groene kleur maakt van dit soepje een echte blikvanger. Je kan voor dit gerechtje kippenbouillon...
Kip in rode wijn en zwarte bonensaus
Mijn liefde voor stoofpotjes zal ondertussen geen geheim meer zijn. Ik hou van de warme huiselijkheid wanneer er zo'n pot staat te pruttelen en heel de keuken vult met lekkere geurtjes. Voor vandaag deel ik graag dit recept voor kip in rode wijn en zwarte bonensaus...
Humus met zoete aardappel
Vandaag is het terrasjesweer maar buiten een aperitiefje hoort daar toch ook een lekker hapje bij, niet waar? Deze dip maak je super snel klaar zodat je nog snel jouw favoriete zonnebril kan gaan zoeken om je daarna in 't zonnetje te placeren. 😎 Ingrediënten voor dit...
Zalm mi-cuit met groene asperges en waterkers
Dit voorgerechtje kan ik jullie echt aanraden als je nog eens bezoek krijgt. Je kan elk component perfect voorbereiden zodat je enkel nog de borden moet dresseren als de gasten aan tafel zitten. Wedden dat je met zo'n bordje gaat scoren?! Het ziet er nu eenmaal...
Tortilla met chorizo en manchego
Een aardappeltortilla zal wellicht één van de meest gekende Spaanse gerechten zijn. We bestellen deze wel eens in ons favoriet tapasrestaurant maar persoonlijk eet ik deze rijkelijke omelet het liefst als lunch. Niet heet, niet koud...maar lauw! Leg er als side dish...
Torentje van stokbrood, vijg en geitenkaas
We zitten midden in het seizoen van de vijgen...hoog tijd dus om hier een lekker en snel hapje mee te maken. Vijgen en geitenkaas zijn al langer goed bevriend. De granaatappelmelasse geeft dan weer een zoetzuur tintje aan het hapje. Je zou hiervoor ook balsamicocrème...
Tomatenroomsoep met balletjes
Tomatenroomsoep met balletjes...hét voorgerecht uit de jaren 80 dat de tand des tijds goed heeft doorstaan. Want zeg nu zelf...deze klassieker geraak je toch nooit beu?! Dit recept is ineens voor een flinke ketel want tomatensoep maak je natuurlijk niet voor slechts 4...
Ovenschotel met spitskool, gehakt en puree
Staat bij jullie de verwarming al aan? Zo niet is dit het perfecte gerecht om het lekker warm te krijgen. Een huiselijke ovenschotel die smeuïg is vanbinnen en afgewerkt wordt met een knapperig kaaskorstje. Koude maanden vragen nu eenmaal naar warme gerechten. ...
Zuurdesemtoast met mosselen en chorizoboter
Dit is een receptje dat je zeker eens moet uitproberen. Het is namelijk next level lekker! Krokante toast van zuurdesem, mosselen, venkel en chorizoboter. De textuur van de boter doet een beetje denken aan een Franse rillettes en de combinatie van smaken hebben zich...
Kip met currysaus en ananas
Botermalse kip, knapperige groentjes, romige currysaus en zoete ananas. Een simpel doordeweeks gerecht waar iedereen fan van is hier aan tafel. Moest er nog wat van overblijven kan je het de volgende dag meenemen als lunch. Veel beter dan een boterham met kaas....
Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!