Rundsstoofpotje met paddenstoelen en witte bonen

Het cliché zegt dat wanneer we iets goed te maken hebben, we dit best met bloemen doen. I beg to differ! Als je iets goed te maken hebt doe dat dan alstublieft met deze stoofpot. Het zal een zalvende werking hebben op elk bitsig gesprek en gaat zonder twijfel de gemoederen snel bedaren. If only food could hug!

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 kg rundsstoofvlees
  • boter
  • 2 uien
  • 800 g paddenstoelen (Parijse, kastanje, shiitakes, oesterzwammen,…)
  • 400 g limabonen (grote witte bonen)
  • 2 tenen look
  • 400 ml rode wijn
  • 1 cookmate rundsbouillon
  • bouquet garni
  • 2 el zoete ketjap
  • peper
  • 3 cookmates gourmetsaus

gremolata

  • zeste van 1 citroen
  • handvol bladpeterselie (fijngehakt)
  • 1 teentje look (geperst)

Aan de slag!

  • Zet een stoofpot op het vuur en laat een klontje boter smelten. Bak het vlees aan en kruid met peper en zout.
  • Snijd de uien in halve ringen. Haal het vlees uit de pot en stoof de uien hierin aan. Versnipper de look en voeg deze samen met de bonen toe. Kruid met rundsbouillon.
  • Doe het vlees terug in de pot en overgiet met de wijn en 300 ml water. Doe de bouquet garni bij in de pot en laat dit stoofpotje 2,5 uur op een zacht vuurtje pruttelen. Controleer of de bonen gaar zijn.
  • Meng de gourmetsaus met 200 ml water en voeg dit mengsel toe. Kruid met ketjap en peper en laat nog eventjes meekoken.
  • Meng alle ingrediënten voor de gremolata.
  • Serveer de stoofpot eventueel met een smeuïge aardappelpuree en vergeet niet af te werken met de gremolata.

Deze producten zijn onmisbaar voor dit recept

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!