Brioche met kingkrab en limoen

De definitie van “de eerste indruk”: De manier waarop je over iets of iemand denkt als je er nog niet veel over weet. Wel…met dit hapje ga je de lat meteen hoog leggen ook al is het super makkelijk te maken. Dat moeten de gasten natuurlijk niet weten…🤫 Het is niet enkel visueel een plaatje maar ook een echte smaakbom. Serveer dit met een goed glas champagne en jouw grootste glimlach…want ook voor de kok is het een feestdag nietwaar?

Ingrediënten voor dit recept

8 stuks

  • 1 blikje kingkrab van goede kwaliteit (netto 200g)
  • 50 g mayonaise (liefst verse)
  • 10 g sriracha
  • 1 el fijngesneden koriander
  • peper
  • 1 el limoensap
  • ¼ avocado
  • 4 dikke sneden briochebrood
  • olijfolie
  • limoenzeste
  • gefrituurde uitjes (bicky uitjes)

 

Aan de slag!

  • Laat de kingkrab goed uitlekken en dep een beetje droog.
  • Meng de mayonaise met de sriracha.
  • Kruid met wat peper, limoensap, koriander en roer er 1 el van de srirachamayonaise onder.
  • Snijd kleine blokjes van de avocado en roer deze voorzichtig onder de krab.
  • Snijd uit elke snee brood twee rechthoeken. Smeer de toasten in met wat olijfolie en bak ze een 6-tal minuten op een rooster in een oven van 180°.
  • Verdeel de krab over de toasten en werk af met limoenzestes, krokante uitjes en een extra drizzle van de maymonaise.

Deze producten zijn onmisbaar voor dit recept

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!