Ovenschotel met spitskool, gehakt en puree

Staat bij jullie de verwarming al aan? Zo niet is dit het perfecte gerecht om het lekker warm te krijgen. Een huiselijke ovenschotel die smeuïg is vanbinnen en afgewerkt wordt met een knapperig kaaskorstje. Koude maanden vragen nu eenmaal naar warme gerechten. 

Ingrediënten voor dit recept

 • 1 kg geschilde aardappelen (bloemig)
 • 1 cookmate groentebouillon
 • peper
 • nootmuskaat
 • 250 ml volle melk
 • boter
 • 600 g gehakt
 • grillfix
 • 1 spitskool (1,5kg)
 • 1 cookmate rundsbouillon
 • 100 ml room
 • 2 el mosterd
 • 60 g panko (of chapelure)
 • 100 g geraspte kaas

 

Aan de slag!

 • Kook of stoom de aardappelen gaar en laat ze even uitdampen. Verwarm de melk met een klontje boter en doe hierbij de gekookte aardappelen. Stamp ze plat en kruid met peper, nootmuskaat en groentebouillon.
 • Bak het gehakt rul en kruid met grillfix. Haal dit uit de pan en houd opzij.
 • Snijd de spitskool in twee en verwijder dan de harde kern. Snijd de rest van de kool in niet al te kleine stukken. Stoof de kool beetgaar in dezelfde pan als het vlees. Kruid met rundsbouillon en peper. Werk af met room en mosterd.
 • Neem een ovenschotel en leg de kool op de bodem. Als volgende laag het gehakt met hierop de puree.
 • Meng de panko met de kaas en strooi dit over het de puree.
 • Zet de ovenschotel in een oven van 180° tot de bovenkant mooi gekorst is. Moest je deze schotel op voorhand gemaakt hebben, en ze koud uit de koeling komt, zal deze langer in de oven moeten. Dek in dit geval de schotel af met aluminiumfolie gedurende 40 minuten. Haal daarna de folie weg en laat het kaaskorstje mooi verder bruinen gedurende 15 minuten.

Deze producten zijn onmisbaar voor dit recept

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!