Humus met zoete aardappel

Vandaag is het terrasjesweer maar buiten een aperitiefje hoort daar toch ook een lekker hapje bij, niet waar? Deze dip maak je super snel klaar zodat je nog snel jouw favoriete zonnebril kan gaan zoeken om je daarna in ‘t zonnetje te placeren. 😎

Ingrediënten voor dit recept

  • 2 blikken kikkererwten (2x265g uitgelekt en gespoeld)
  • 2 zoete aardappelen (geschild en in stukken ca 400g)
  • 3 tenen look
  • groentebouillon
  • 1 el wokkruiden
  • 1 kl komijnpoeder
  • 1 el tahini
  • olijfolie
  • 1 à 2 el sriracha
  • 2 el citroensap
  • peterselie
  • sesamzaadjes

 

Aan de slag!

  • Doe de kikkererwten, zoete aardappel, look en een flinke schep groentebouillon in een kookpotje met water en breng aan de kook. Laat een kwartiertje pruttelen.
  • Giet af en doe alles in een blender samen met de wokkruiden, komijn, tahini, 1 cookmate olijfolie, sriracha en citroensap. Mix de hummus glad.
  • Werk af met fijngehakte peterselie, sesamzaadjes en wat extra olijfolie.

Deze producten zijn onmisbaar voor dit recept

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!