Kip in rode wijn en zwarte bonensaus

Mijn liefde voor stoofpotjes zal ondertussen geen geheim meer zijn. Ik hou van de warme huiselijkheid wanneer er zo’n pot staat te pruttelen en heel de keuken vult met lekkere geurtjes. Voor vandaag deel ik graag dit recept voor kip in rode wijn en zwarte bonensaus met jullie. De rode wijn en zwarte bonen geven een extra diepe smaak aan dit gerecht terwijl de kip net niet van het bot valt. Voor mij het ideaal bordje op deze herfstdag in november! 

Ingrediënten voor dit recept

  • 10 kippenbouten
  • fritfix
  • boter
  • 2 uien
  • 3 dikke wortelen
  • 3 tenen look
  • 1 aubergine
  • 250 g kastanjechampignons
  • 1 el kippenbouillon
  • peper
  • 50 g tomatenpuree
  • 300 ml rode wijn
  • 1 potje gevogeltefond (240ml)
  • 120 g zwarte bonensaus
  • 3 laurierblaadjes
  • 2 cookmates gourmetsaus
  • 1 blik zwarte bonen
  • peterselie

 

Aan de slag!

  • Kruid de kippenbouten met fritfix. Korst ze aan in pan met hoge rand in een klontje bruisende boter.
  • Haal de kip uit de pan en versnipper de ui. Stoof deze in dezelfde pan aan. Voeg eventueel nog wat extra vetstof toe.
  • Snijd de wortelen en aubergine in blokjes en de look in plakjes. Voeg ze toe.
  • Snijd de champignons in schijven en doe ze bij in de pan. Kruid met kippenbouillon en peper. Roer de tomatenpuree onder de groenten en laat even meegaren.
  • Giet de rode wijn, zwarte bonensaus en gevogeltefond over het geheel en roer alle aanbaksels los. Leg de kippenbouten in de saus alsook de laurierblaadjes en zet een deksel op de pan. De pan mag 1,5 uurtje in een oven van 140°. (je kan deze ook op een heel zacht vuurtje laten pruttelen)
  • Haal de pan uit de oven en voeg de gespoelde bonen toe. Meng de gourmetsaus met een bodempje water en giet dit bij het stoofsel.
  • Zet de pan terug 15 minuten in de oven.
  • Werk af met peterselie.
  • Serveer met rijst, pasta of aardappelen.

Deze producten zijn onmisbaar voor dit recept

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!