Courgettesoep met erwt, basilicum en munt

Dit soepje maak ik regelmatig als hapje als er gasten komen. Het heeft enorm veel frisheid door de munt en citroen maar is ook lekker romig door de ricotta. Ook de flashy groene kleur maakt van dit soepje een echte blikvanger. Je kan voor dit gerechtje kippenbouillon gebruiken maar als je veggie wil gaan kan je ook met  groentebouillon aan de slag.

Ingrediënten voor dit recept

 

Aan de slag!

  • Versnipper de ui en stoof deze zacht in een scheutje saffloerolie.
  • Snijd de courgettes in stukken en voeg ze toe. Je kan eventueel een paar slierten afsnijden met een dunschiller om de soep achteraf te stylen. Laat de courgettes meestoven.
  • Bestrooi met 1 el groentebouillon.
  • Voeg 1 l water toe en laat 15 minuutjes pruttelen.
  • Voeg 1 cookmate groentebouillon, basilicum en munt toe en mix de soep mooi glad.
  • Meng de ricotta met de zestes.
  • Werk de soep af met wat extra peper, een toefje van de ricotta met hierop een klein beetje kruidenzout.

Deze producten zijn onmisbaar voor dit recept

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!